Måndag

Tjeeena!

Då var det ny vecka. Idag har jag, mammsen och brorsan varit duktiga och börjat rensat bland mina saker i förrådet och lägenheten på trojan. Fan vad saker jag har, det är helt sjukt. Kastat hur mycket som helst men är väl det dubbla kvar minst. Men skönt att man börjat i alla fall. Flytten börjar närma mig och känner verkligen smått panik för allt. Ber en stilla bön att killen i nya lägenheten kan flytta ut lite fortare så vi kan få nyckeln några dagar innan.

Lagade middag borta hos mammsen också, vart korvstroganoff. Gottigott :)

Igår åkte vi en sväng till fornåsa. Såg så söta hästar efter vägen. Fanns ännu mindre innan men dom tog jag inga bilder på. Men dessa var ju skitsöt. Kom små föl här och var från gräset och kikade fram, haha. Gräset var bra mycket högre än dom :P

Nu ska jag ta och greja lite här hemma. Vi hörs! :)



Att vakna i panik ..

Inte mig likt alls. Vill gärna ligga och dra mig så länge det bara går. Har jag ställt larmet snoozar jag säkert en timme, haha. Annat var det förr. Uppe med tuppen varje dag. Fanns inget som kunde trötta ut mig. Inte ens gymnasiet + jobb samtidigt.

Idag vart det väldigt panikartat i alla fall. Gud, jag måste börja handla bebissaker snart!! Normal första tanke när man vaknar ? Haha. Men påtal om bebissaker så hade jag väl tänkt mig någon gång efter nästa ultraljud, vecka 20. Men kan ju bli innan också, man vet aldrig med mig riktigt ;) Går in i vecka 17 idag förresten :)

Blir galen på mina 2 odjur också. En försöker ta sig ut genom nätet i fönstret, och den andra pressar sig in bakom stereobänken så den inte kommer ut. Sedan världens gnäll på det :P Toka.

Nej väcka gubben och se vad denna dag har att bjuda på. Vill åka till jordgubbsodlingen men frågan är om dom har öppet :) Annars får vi väl ta det imorgon.

Ja men vi hörs :)


Hallåj gott folk!

Hoppas ni hade en riktigt trevlig midsommar igår, för det hade vi. Platsen vi åkte till hade vi helt för oss själva, så kunde inte bli bättre. Vädret höll i sig och det kom bara lite duggregn fram och tillbaks. Storfiskaren sandra fick en Abbore på 1 gram plus en fet mussla, hahaha fan vad vi garvade. Hon trodde först det var en sten som följt med botten eller nått. Ska visa bild på den när William skickat över alla bilder.

Ja och grillmästare wallin gjorde iordning jättegott kött och kyckling så sedan kunde man knappt stå på benen, haha. Fast gjorde jag ändå inte, satt där på bryggan med min handikapp kudde typ .. ;) Har fått så himla ont i svanskotan,. måste vara foglossning ? Fast undrar just om sånt kan förflytta sig? För höfterna är mycket bättre nu. Massa knepiga saker som sker hela tiden.

Idag har det varit lugnt. Tog en snabbsväng till mjölby för mamma skulle ha någon eldriven häcksax, så stannade vi till och handlade. När vi kom hem hade mina katter till vilddjur varit dum mot Johnnie kisse. Låg tussar och blod utspritt överallt. Elakingar!! Mamma har varit hit ikväll och tittat på henne, vi hittade ett litet sår på henne. Tur det inte var värre på stackarn. Så nu har mina kissar fått sina vapen (klor) avklippt. Fattar inte varför dom gör såhär? Måste vara något dominans beteende eller något. Inte okej i alla fall!!

Hur som helst. Fick jordgubbstårta av mammsen och den var ju supergod! Snart ska jag själv ta och göra en då karln fyller år den 6:e :)

Nej nu får det bli en film och sedan sova. Känner smått panik inför flytten också. Dessa förråd måste tas itu med snarast!! uscha uscha...

Ha det bra! :)




Glad midsommar!

Hoppas ni får en riktigt fin midsommar! Själv håller vi på att fixa det sista nu. Jag ska blåsa mitt hår torrt och sedan iväg på affären och inhandla det sista. Ser ut att bli skapligt väder idag, kanoners det!

Kameran följer med så uppdaterar förmodligen ikväll med bilder. Sup inte ihjäl er nu! Själv känns det otroligt skönt att "slippa" om jag ska vara ärlig. Bara ta det lugnt med nära och kära, skönt som bara den.


Sådääärja

Nu har vi varit och köpt fiskegrejer. Själv måste jag till mamma och leta upp fiskeväskan med mitt spö och det. Men tror det ligger ute i hennes förråd. Nu håller vi verkligen tummarna för fint väder imorgon. Men som det verkar nu ska det bli fint :)

Annars har dagen varit lugn. Har städat lite och tänkte ta tag i tvätten nu. Ytterst tråkigt måste jag säga. Längtar verkligen tills vi flyttar så man har massor med plats. Kommer få en så fin klädkammare :) också finns det massvis med garderober, kanonbra!

Måste fundera ut någon middag också, hmm.

Ja men vi hörs gott folk!


Uppe med tuppen

Ja hör och häpna, Ida har varit uppe med tuppen idag. Nu kommer det bli stans värsta oväder, haha. Men började dagen med att duscha och göra rent o köket o diska. Sedan försöka få liv i gubben men det är omöjligt. Så gick och la mig en stund igen tills mamma ringde.

Vi har varit ute på tur och letat efter bra fiskevatten. Hittade ett superbra ställe efter världens omväg, hehe. Så nu håller vi tummarna för att vädret kan hålla sig någorlunda på fredag :)

Har precis käkat nu. Gjorde tacogratäng, mums. Johnnie åkte iväg en sväng så funderar på om jag ska dammsuga lite och plocka undan. Ikväll blir det lugnt. Har sån huvudvärk så usch. Åska i luften ...

Jaa men vi höres då! :)

A Land Down Under - Men at Work

En till låt man bara måste älska <3




Toto - Africa

Bara älskar den här låten! <3



Rädda Joppe ...

Död eller levande.. gud vad jag verkligen hatar det barnprogrammet. Led varje gång det gick på tv när jag var liten. Känner mig nog lite som Joppe idag. Rädd, borttappad, död? Ja i alla fall det sistnämnda.

Har faktiskt legat i sängen hela långa dagen pågrund av en jävla allergitablett ? Jo det är faktiskt sant.
Fick något fel igårnatt så klev upp vid 3 igen och tog den där tabletten. Dom ska vara helt okey för gravida också. Synd bara att biverkningen skulle vara stenad i minst ett dygn. Kände mig bakfull när jag vaknade till vid 12 och Johnnie pratade om något. Svarade bara - Aha,.. aa.. mm.. snark.

Men nu klockan 22:49 börjar jag piggna till faktiskt, gud så skönt! Kommer inte sova en blund inatt. Undrar vart Johnnie tog vägen också? Han måste gift sig med Micke på vägen ..

Jaja, så kan det vara. Kommit på att jag nästan saknar mitt mörka hår lite, fuck. Varför får vi tjejer massa fixidéer hela tiden och färgar och färgar när vi i slutändan kollar på bilder och saknar håret som det var ifrån början ?

Det tål att tänkas på.

Där hade jag bara gjort enstaka slingor. Snyggt duschdrapperi Johnnie har va? Inbilla er inte att jag valt det, haha. Kanske borde efterskänka det till fru Wigren? Jag vet att hon är bra sugen :)




Graviditetsgalenskap ?

Ja det måste vara det, helt klart.

Sitter och skrattar och läser om folks orosmoln för sina barn i magen. Saker som kan vara farligt, skada barnet och så vidare..

En kvinna hade glömt en hårsnodd på handleden, kan det vara farligt för bebis?
Någon annan undrade om man kan äta magnumglass när man är gravid ?
Djur av alla dess slag ska vara farligt för barnet ?
Och i sin tur orsaka hemska allergier, gäller även all mat? Ja vad fan ska man äta är min fråga ?

Färga inte håret
Ät inte sött
Ät inte fett
Ät inte salt
Drick inte mjölk
Ät inte fisk
Godis är absolut förbjudet
Har du råkat dricka 1 glas vin innan du blev vetandes graviditeten kommer du bli en DÅLIG mamma
Ta inte en endaste alvedon om du så har 40 graders feber..

Var inte uppe i skällande hundar, barnet kan få men för livet

Men det viktigaste av allt! Var inte ute och roa dig, ha inte kul! Du är gravid kvinna och skall hållas inlåst som en höna med ett ägg som ska värpas 24/7.

Nej men seriöst va hörrni, man måste ju få leva fast man bär ett barn i magen. Hur klarade våra mammor av att föda fram fullt friska barn innan dessa hemska larm kom ut om hur farligt allt är ? och deras mamma, våra mormödrar ? Just det. Inte har det blivit nått fel på mig/oss inte, fast jag är helt säker på att mamma åt glass i fulla lass under sina graviditeter :)

Ska nog äta lite glass nu förresten, med PECANNÖTTER I! Fullständigt livsfarligt :)
Kanske jag föder fram en apa istället bara för det?





En rubrik

Hallåj, du har fåggggel på dig. Mamma har fått en ny i sin bur. Övriga fåglar känner sig nog ytterst obekväm just nu. Hahaha... Har i alla fall varit med Jossan. Gick på Konsum och postade paket och brev o sedan till östenssons för lite gotta. Svängde förbi mamma och klippte syrrans lugg också.

Nu ska jag ta och kolla efter någon film och lägga mig ner. Känner mig helt yr i skallen alltså. Verkar inte spela någon roll vad och hur ofta jag äter så kan ju knappast vara blodtrycksfall.. men men sånt är väl livet just nu antar jag.

Kom på förut att vi vill iväg och fiska lite o grilla på midsommar. Så hoppas det finns några som kan joina :)
Se om man kan åka iväg imorgon för att kolla efter något bra fiskevatten i närheten, och som har en bra plats för grillning med.

Såg ikväll att Jackass stjärnan Ryan Dunn dött i en bilolycka, R.I.P.


Segare än segast ..

Ligger fortfarande kvar i sängen och myser, otroligt skönt när man inte har nånting att göra. Eller jo, visst finns det! Men det är ju sånt som kan vänta en eller två timmar till. Ska ner och kolla tvättid och sedan dammsuga lite. Annars är det ingenting planerat så vitt jag vet ? Skulle väl vara att gubben beställt köttgryta till middag då, så den behöver jag börja med i god tid. Ska kokas en jävla stund det där, men gott blire!

Var en lugn kväll igår. Sandra och grankotten kom förbi och surrade en stund, sedan glodde vi på film och gick o la oss. Var väldigt trött,.. blir ju så när man inte får sova på nätterna. Men peppar peppar, inatt har gubben min legat still i sängen. Blir nästan guldstjärna till honom!

Nej blä, jag mår illa. Så typiskt, ska lägga mig en stund till innan jag sätter igång med dagens bestyr.

Hörs senare kanske! Hejpa!

Canvasfabriken.se Otroligt fina tavlor!

Ramlade in på en sida som hade en mängd underbara canvastavlor. Skulle vilja ha hälften minst ;) Dessutom kan man göra tavlor med sina egna bilder, något jag skulle vilja testa på. Gissar på att det blir katter då. Såg nu även att det fanns en retrokategori om man går in på framsidan, klicka er in där.

Här har ni länk till deras sida ifall ni är sugen och kolla lite http://www.canvasfabriken.se/

Kolla in den med kasettbandet, så frän! Tror jag blev lite kär i den ;)




Yrhönan själv

Har varit och handlat nu. Ingen lätt match kan jag lova. Yr och svimfärdig hela tiden också ska man komma ihåg allt man ska handla? Jaa bravo.. Tur mamma och syster finns som assistans.

Nu har jag klämt i mig 2 energidryck och mackor så det känns lite bättre. Får bli mat lite senare istället för fanns verkligen inte ork när jag kom hem. Så nu ligger jag här i soffan med en ihopkurad mimma mumma, haha. Sötkissen :)

Funderar på vad man kan göra på midsommar, förslag? Första midsommaren nykter på väldigt många år. Får njuta av god mat och förhoppningsvis roligt sällskap istället ;) Det går ju det med. Fast ibland känner man sig som en utomjording eller något. Vart tog alla vägen liksom ? Telefonen är tyst, alla är tyst ? Man kan ju i alla fall fråga om jag vill med på saker fast jag inte kan dricka. Jag har ju faktiskt inte dött. Men men, när bebisen kommit så ringer väl telefonen varm igen. Människor är konstig.

Berättade jag att det är världens finaste väder idag också? Stans jävla spöregn.. Släppte in Isis hos mamma, hon var som en fluffig boll, hahaha. Långhåriga katter är så fin när dom varit ute i regnet :P

Hoppas på fint väder nu i veckan så vi kan åka och göra sök med hundarna. Då går man och gömmer sig och hunden ska hitta en, när den sedan gjort det ska hunden skälla tills föraren kommer. Väldigt spännande och roligt :)

Nej hörrni, vila en stund nu troja. Hörs hey!

Titta, här är ju jag!



Sömnlöst ..

Fan så skoj, finns ju så mycket att hitta på den här tiden menar jag. Men får nästan skylla mig själv så gick och la mig förut på eftermiddagen. Har ofrivilligt vänt på dygnet då min käre pojkvän fått något fel på nätterna och ligger o sprattlar/sparkar, vrider/vänder på sig... Ytterst roligt, hela sängjäveln gungar inklusive mig själv, tror fan jag ska åka ner i golvet. Tur vi inte har vattensäng, haha. Inte går det väcka han heller. Har hunnit gapa på han ett par gånger redan men är ju lönlöst. Njieeeet, kanske blir soffan om en stund fast någon annan egentligen förtjänar att ligga där..

Får dela med mig lite info om nya graviditetsveckan när jag ändå sitter här :)

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

 

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram.

 

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

 

Det mesta stämmer in också :) Rörelserna i magen och hur mitt eget hjärta har börjat slå fortare. Man blir ju svimfärdig av trapporna, huga... Ja nu börjar det ta fart. Vad bebisen växer, det är ju så spännande.

Nu ska jag försöka komma på någon teori för nattens sömn. Sova på soffan, försöka skaka liv i johnnie, slå något i skallen på han ? Haha blir galen alltså ...

 

God natt ..


Just idag är jag stark, just idag mår jag bra

Jag förs framåt av kraftiga viiiiiindar ;)

Hoppas eran dag har varit bra, själv har jag varit med syster nästan hela dan.
Johnnie har varit på Gatebil i mantorp och jag kände att jag inte pallade med massa liv och fyllon. Så tar nog en tripp dit imorgon istället, lugnare på söndagen :)

Men vi har i alla fall kollat på massa gamla disneyfilmer, vilken nostalgi alltså. Man kan inte riktigt släppa dom filmer man såg som barn, dagens filmer är så animerade och tråkiga så det finns inte. Vi hade det bra som fick växa upp med riktigt bra film och tv-program. Typ disneydags och sånt :) Tänk om man kunde haft allt kvar inspelat, är ju lika roligt fortfarande, haha :D

Imorgon går jag in i vecka 16. Tiden går så fort tycker jag. Känner mer och mer i magen för varje dag som går. Det tycks vara mest på natten med innan jag ska sova. Kanske för att man ligger still och känner efter? Det känns som att någon knäpper till med ett finger precis under naveln.

Måste ringa in till kvinnokliniken också och kolla vilket datum det var vi skulle in. Funderar på om jag drabbats av graviditetsdemens eller nått. Så är jag ju så superduktig på att skriva upp allt i min kalender (inte) Det funkar bara för mig när jag går i skolan. Måste skärpa mig. Men vet iaf att det var runt vecka 20 så kan inte vara allt för långt kvar. Hoppas så innerligt att dom kommer kunna se könet. Har ju hittat så fina vagnar, en rosa om det blir en tjej, och johnnie hittade en cool vagn till en pojke, haha :D

Men den rosa modellen fanns också i andra färger men kan visa en bild :)

Är ju så sugen på att köpa andra bebissaker också men är så skrockfull av mig, att man inte ska bädda för ett ofött barn. Undra när folk börjar köpa saker egentligen ? Måste nästan fråga. Eller vad tror ni? Kommentera gärna :D

Nu ska jag mysa med Johnnie och kolla efter någon bra film. Trevlig kväll på er!

Puss!


Människor alltså ...

Hej igen!

Precis avnjutit en god middag hemma hos familjen, är verkligen proppmätt. Så nu ligger vi i sängen och tar igen oss, haha. Låter nästan som att vi varit på ett hårt träningspass ;) Det är jobbigt att skala pärer o vara ute och flyga o flänga hörrni...

Blev så jävla förbannad när jag läste en sak också. Hur i hela helvete kan man försvara någon som fysiskt gjort illa sin flickvän och till på köpet också våldtagit någon ? Heeeelt sinnessjukt!! Vissa borde spärras in på rättspsyk för all framtid. Synd att mentalsjukhusen togs bort, Sverige är i större behov av såna än någonsin! Så mycket idioter som går lös där ute och bara kan utföra brott efter brott mot människor, och dom ynkliga straffen orkar jag inte ens uttala mig om.

Jag önskar att jag en dag kan få chansen att hjälpa utsatta kvinnor. Rättssystemet gör det inte så det behövs verkligen människor som engagerar sig för dessa.

Nej nu ska jag luta mig tillbaks en stund. Senare blir det film med morötter och dipp. Trevlig fredag på er!




Fredag

Tjeeeena!

Då var det fredag igen då. Jäklar vad veckorna går fort. Underbart att ha sommarlov i alla fall. Idag är det kanonväder också ( för mig alltså ) väldigt molnigt och ytterst lite sol, gör så jag slipper känna mig sådär yr och utmattad. Tror sommarvärmen kommer bli väldigt besvärlig för mig :/ men är nog så för alla som är gravida skulle jag tro. Man blir lite känsligare för värmen.

Sitter just nu och väntar på att mamma ska bli klar med avfrostningen av sin frys så vi kan åka. Måste på ÖB och lite grejs. Har hunnit varit i mjölby en sväng på förmiddagen, hämtat hem massa gott kött. Just de, måste ju inhandla lite till middagen också. Ska bli så gott :) Ända nöjet man har som gravid typ, massa god mat, haha. Inte för att jag får i mig så värst mycket då, min magsäck måste ha krymt nått kopiöst sedan jag var sjuk :O Men barnet tar nog vad den behöver ändå :P Har dessutom 5 kilo till godo nu som jag bör gå upp igen ^^

Nu kom syster hit också, får se vad vi hittar på. Nej uppdaterar senare ikväll istället, kommer inte på nå skoj o skriva om. Ska försöka skriva en graviditetsdagbok här hade jag tänkt, med datum och grejer för allt som hänt och händer framöver. Kan vara roligt att ha kvar sedan också :)

Nu längtar vi som bara den efter nästa ultraljud, så man får se vad det är för kön på krabaten, och självklart se hur den växt sedan sist =D <3

Ha det bra så höres vi! Pysss




Första inlägget :)

Hallåj!

Kände att det var dags att byta blogg. Den andra ser så tråkig ut och är allmänt less på den. Så nu kör jag här istället :)

Senaste veckorna har varit tunga minst sagt. Många sjukhusbesök och sedan 2 veckor hemma i sängen. Vart först felbedömd och fick då också fel medicin, men sedan fick jag träffa en vettig läkare som var hur underbar som helst. Kvinnokliniken i motala är faktiskt riktigt bra!

Är mycket bättre nu tack och lov men visst känns det att man varit ordentligt sjuk. Finns inte mycket ork så man får ta vara på dom få timmarna på dygnet det finns någon. Men nu kan det bara bli bättre och bättre! :)

Idag har jag varit på lillasysters skolavslutning. Hon slutade 9:an. Herregud det känns som igår en annan gjorde det. Funderar många gånger över vart alla år tagit vägen. Men jättefin var hon i alla fall! Och jag träffade många jag saknat där också <3

Annars har dagen varit lugn. Gick hem och la mig efter avslutningen och sedan gjorde jag pannkakor till mig och hjärtat. Nu ikväll har vi varit på prommis med hundarna och kastat lite boll, det tyckte dom var skoj huliganerna :P

Annars så går graviditeten framåt. Magen växer för fullt och nu ser också andra det. Inget som går att dölja längre, hehe. Har börjat fått känningar också, det liksom pirrar till och bufflar. Svårt att beskriva men ovanlig känsla, men så mysigt. Längtar tills jag känner första riktiga sparken :D och så Johnnie också kan få känna ;)

Nu ska jag glo lite på fejjan och sedan blir det sova tror jag. Ska upp tidigt imorgon och in till Mjölby. Senare på dagen blir det gomiddag hos mammsen.

Ha det bra !

Lägger in en bild på tjockismagen ;P