Plugga,.. plugga..

Hej på er!

Tycker jag inte gör något annat än att plugga för tillfället, men jag måste ju för att klara av kurserna. Det är hårt att läsa på distans verkligen, men jag får det att fungera iaf. Huvudsaken det :) Ska bara göra lite tillägg i sista frågan så är veckans arbete klart, skönt! Har varit iväg och fixat böcker till nästa veckas kurs också, den kan ju bli väldigt intressant, haha. Ska bort till kemiverket och intervjua dom bland annat, roligt med lite variation.

Hade tänkt börja med lite städning nu, senare i eftermiddag ska vi åka till Linköping och köpa ny säng. Är verkligen ett måste för sover inge bra alls i den vi har, madrasserna är så hårda så blä, och bäddmadrasserna är ju ett skämt. Blir förhoppningsvis bättre nu. Måste hitta vart grovsoprummet är också, vi har typ en liten bod där vi slänger vanliga soporna, men för större saker har jag ingen aning :S måste ju finnas nått. Annars får vi väl göra som alla andra, bara slänga ner i källaren. Är smockfullt där nere alltså :P

Men ska väl göra lite nytta nu. Ha det bra! :)

Där är bild på sängen iaf :)




vecka 30

Hej på er!

Varit fullt upp hela helgen, minst sagt :P Idag åkte barnen hem och jag har väl inte mått så prima. Börjat fått riktigt onda förvärkar, man bara vrider sig av smärta. Dom håller i sig ett par sekunder och sedan är det borta. Kommer och går lite som det vill. Men går över när jag lägger mig ner och vilar lite. Men är ju allt där inne som förbereder sig nu så inte konstigt att det blir sådär. "Bara" 10 veckor kvar nu, går in i vecka 30 idag.

Har ställt iordning det mesta på skötbordet nu, måste fixa ett överdrag till skötbädden bara så jag kan lägga dit den med. Funderar på att köpa den grå/svarta med pingu :) Annars har jag försökt och tagit det lugnt. Vet att jag verkligen borde det men kan inte koppla av riktigt. Tog och städade köket ändå som jag hade tänkt vänta med tills imorgon. Man har väl fått nån nojja .. haha

Imorgon förmiddag kommer mammsen hit och hjälper mig med alla gardiner, samt putsar fönster :) Kommer bli så fint! så kommer emmy och kim hämtar akvarium och sköldpaddor :) Dom kommer få det så bra, fetpaddan och jökman, haha ;)

Väntar på att gubben o granis ska bli färdig i garaget så man kan lägga sig. Somnar inte utan min gubbe :)

Har väl inget mer att skriva om för tillfället. Känner mig trött och dement, samt att man är på ett jävla humör. Allt har sina orsaker, uscha.

Lite info om vecka 30 sätter jag in iaf. Ha det bra :)

Tre fjärdedelar av din graviditet har passerat och din mage är ordentligt rund. Tyngdpunkten i kroppen förskjuts och påfrestningarna på ryggen ökar.

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

 



Dålig uppdatering

Hallåj!

Ursäktar min otroligt dåliga uppdatering med att det varit fullt upp. Hela veckan som varit har gått åt till att plugga, ungefär 6 timmar per dag. Det är hårt att läsa in en termin på 2 veckor. Men har gett mig fan på att det ska gå. På måndag börjar sista veckan, sedan blir det slutprov. Efter det byter jag kurs, ska bli lite spännande faktiskt :)

Bebis i magen mår fint, i onsdags var vi till barnmorskan. Vi ligger fortfarande 1 vecka exakt över kurvan. Kanske blir han stor, eller tittar ut tidigare? hehe man vet ju aldrig ;) magen börjar kännas rejält tung nu och det är jobbigare att andas. Sånt tryck mot lungorna.. Har även fått medicin mot min hemska foglossning. Gillar inte alls att behöva äta den där medicinen om jag ska vara ärlig. Livrädd att barnet ska bli påverkat med mera .. men är väl lika bra och lyssna på Läkaren och barnmorskan. Man hör så många skräckhistorier och läser för mycket så usch.

Det är 10 veckor kvar nu. Imorgon går vi in i vecka 30. Tiden har faktisk gått väldigt fort. Jag hoppas hälsan vill vara med mig sista tiden nu, framförallt att min rygg/fogar inte förvärras. Man vill ju vara någorlunda pigg sedan iaf ;)

Vi är barnvakt denna helg så ska väl försöka sova någon timme innan barnen vaknar. Tjejerna ville bada så fort dom gör det så lika bra man försöker somna om nu. Blir barnkalas senare idag så vi måste upp i tid för att gå iväg o handla present. Till kvällen blir det film o massa gott. Den inplanerade bion vart inget eftersom filmen var från 7år, löjligt att barnen inte kan få gå ändå i vuxens sällskap, men men. Vi fixar egen bio här hemma istället :)

Ha det bra! Ska försöka blogga lite oftare :)

Bullbak förra helgen ;) Johnnie och rasmus körde radiostyrd bil, för baka är ju "ingen killgrej" haha :) Rasmus är rolig han :)


Gäääsp

Trött som attans men ändå svårt att komma till ro. Kan det bero på att den lille är så livfull och sparkar så mycket mån tro? ;P

Har i alla fall fått massa gjort idag. Lämnade in sista pappren till f-kassan så nu är det klart, skönt! Bara till o vänta då ;) Så var jag på skolan och snackade med rektorn. Ska till vägledningscentrum imorgon på möte så dom ska hjälpa mig med resten. Vi beslutade att det allra bästa för mig just nu är distansstudier, kommer bli otroligt skönt eftersom jag kan bestämma studietiden själv under dagarna, jag läser ett ämne i taget, och det ger en otrolig frihet. Men man måste ha en jäkla självdiciplin för att klara detta men jag är fast besluten om att det ska gå! :)

På eftermiddagen åkte vi upp till planen och släppte ihop hundarna, och det gick finfint. Fanni morrar som bara den, haha. Surfis nu när löpet är slut, och dunder får rejäla utskällningar kan jag lova.

Tog en städning när vi kom hem efter det och sedan vart det soffläge. Får se om man finner orken till en rensning här någon dag. Massvis med saker som ska ner till källaren, speciellt allt i gästrummet. Måste ju få iordning där nu :) Gubben har lovat att han ska börja lite med tapetseringen av vardagsrummet också. Är bara fondväggen som har mönsterpassning så skulle nog gå rätt så fort ändå. Längtar verkligen tills allt är klart. Men med mina hormoner kommer vi aldrig bli färdig med nått, haha ... kommer säkert på mängder med fler projekt sen. Det gäller att hålla gubben sysselsatt ;)

Men ska väl försöka slå igen mina två blå nu och sova lite.

Kommer bli tomt utan dig nu gumman, men tur vi har så nära till varandra ändå. Du har nog saknat dig karl lite iaf ;)

Efterlyser även någon som kan fixa en bloggdesign åt mig för en billig peng, behöver inte vara något avancerat. Behöver ha så min profilbild syns och med lite bilder och någon text som "framsida" om ni fattar, hehe. Har en bild på hur jag ungefär skulle vilja ha det. Posta kommentar eller skriv på facebook vid intresse =)

Gardiner med mera

Ska bli skönt att få det lite ombonat här hemma. Bara hängt upp gardiner i sovrummet än så länge, till dom andra rummen finns det inget som matchar, men nu blir det andra bullar :)

Dessa blev det till köksfönstren, fast med omtag runt längderna

Till vardagsrummet

Till sovrummet

Med dessa omtag till

Vart nya sängkläder också

Och massa annat bra o ha ;P

Nattinlägg

Hej på er!

Ja då sitter man vaken igen klockan mitt i natten. Lagomt jobbigt med tanke på att jag måste upp tidigt imorgon. Har varit en ganska dyster dag, vet inte varför riktigt ? :/ Men det är väl så det känns och vara gravid vissa dagar antar jag. Tur jag har fina människor omkring mig som bryr sig <3

Mammsen kom hit ikväll och hjälpte mig göra beställning på gardiner och annat till hemmet, det kommer bli kanonsnyggt. Så då vart man på lite bättre humör :) Kan lägga upp bilder i ett separat inlägg så slipper det bli så rörigt.

Lillgrabben i magen tror jag håller på och vända sig. Är ett enormt tryck och får sjukt svårt att andas mellan varven. Är väl kanske dags att han snart lägger sig med huvudet neråt? hmm :P

Men bjuder på en magbild jag tog tidigare idag, så fixar jag resten av bilderna i nästa inlägg.


90 dagar kvar

Tiden har gått ruskigt fort, nu är det 90 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum.

Magen växer som bara den, naveln ser väldigt lustig ut, hehe. Vågen står fortfarande still, men kanske det tickar uppåt lite nu snart. Fått väldigt tungt att andas också, det känns verkligen att det är något som ligger och trycker emot lungorna där inne. Foglossningen är för tillfället vidrig. Har hållt sig på vänster sida men nu har det börjat på höger med och längre upp över själva ryggen. Får se hur länge man orkar med skolan och det. Blir nog sätta sig på distansstudier helt snart.

Är ju inte ens värt att sjukskriva sig. Ska man sjukskriva sig 2 veckor säger vi, då är det minst 1 veckas arbete för att få färdigt allt. Man ska få tid hos läkaren, läkarutlåtande, sedan ska försäkringkassan godkänna plus CSN... ja en jävla cirkus allting. Då är det bättre att jag går dom dagar jag kan i skolan, och dom som inte funkar. Ja då får jag plugga hemma helt enkelt. Ska iaf in på måndag och prata med rektorn. Dom flesta lärare är iaf väldigt förstående och ska göra allt för att det ska fungera för mig :)

Dagen har inte bjudit på mer än en snuvig näsa och feber. Känns dock lite bättre nu, febern har gett med sig och hoppas jag snart känner mig lite piggare. Känns som jag kommit in i en tröttperiod igen, suck. Men det är väl förvisso inte så konstigt,..

ska försöka sova lite nu. Imorgon ska vi se om det går att "släppa ihop" fanni och dunder igen. Håller tummarna.

Godnatt!

Ledig dag

Ändå vaknade man runt klockan 06:00, mycket trevligt. Men somnade om sedan någon timme.

Får se vad som hittas på idag. Skulle verkligen behöva få hemtelefonen inkopplad alltså, blir galen på det här. Måste in till förseningskassan med sista pappret också, hehe. Fast kanske jag och johnnie som är lite sen denna gång ;)

Låg och funderade på inatt om man skulle ta och öppna ångestmappen och få den saken ur världen också. Frågan är ju bara vem som ska hjälpa en ? Vet inte i vilken ände jag ska börja i riktigt. Men det löser väl sig. Allt går bara man har viljan, och jag kan vara jävligt envis vad gäller vissa saker.

Ta o göra någon lunch nu och sedan sätta igång med dagens roligheter.

Försökte ta en bild på lite av tavlorna i sovrummet men vart ju väldigt suddigt, haha. Den ena tavlan ser dessutom sne ut? Mäkta konstigt, eller så luras kameran :P

Vi höres hörrni! Hejpa




Recept äppelmuffins

Här kommer receptet på äppelmuffins Anna ! :)

Jag brukar ta dubbelt recept, detta är för cirka 15 stycken

Ungstemp 200C


100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kanel
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

2-3 äpplen

Smält margarin och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser.
Blanda till sist i margarinet.

Fyll formarna, inte till mer än 3/4. Jag brukar ta halvfyllda.

Stick sedan ner äppelbitar och pudra på med lite kanel.

In i ugnen i 10 min - KLART! :)




Lite bättre idag

Heej!

Är en liten aning bättre i kroppen idag. Fick sova ut ordentligt och har faktiskt kännt mig piggare. Man får göra saker i omgångar här hemma. Vart i alla fall storstädat, så nu är allt damm borta, o det är skurat o fint överallt, skönt! Nyser ju ihjäl mig för minsta lilla nu för tiden. Dessutom som blodar Fanni nått bedrövligt, löpfian!

Mamma kom hit med en orkidé förut också, tack snälla! :) Så nu står det fint i ena köksfönstret med den andra. Hoppas den får massor med blommor. Brukar ha otur med blommor, eller dom har snarare otur med mig, haha. Det där med att vattna är inte min starka sida .. tur att dessa inte behöver vatten så ofta.

Förutom städning har det inte hänt så mycket. Bakat lite gott ikväll. Äppel och chokladmuffins till mig, och maränger till gubben :P så nu finns det massor med hembakat om någon vill komma förbi på en fika ;)

Ska strax ta ut det sista ur ugnen, sedan blir det kolla på lite skilda världar o sova. Ska försöka ta mig upp till skolan imorgon och hoppas inte kroppen strejkar.

Ha det bra, hejpa!




Vecka 27

Hejsan! Då var det söndag igen, och det betyder att vi går in i ny vecka - 27.

Har varit en lugn dag för mig, inte mått så bra. Känns tungt att andas och längst ner i ryggen värker det som satan själv :/ är foglossning som spökar. Så imorgonbitti blir det ringa lite samtal. Hoppas allting ordnar sig så man kan ta det lugnt någon vecka. Är bara dumt att stressa sönder sig nu, det gör varken mig eller bebis gott.

Johnnie är snart klar med tapetseringen i barnrummet i alla fall. Det är superfint! Ska ta bild så fort allt är färdigt :)

Har inte så mycket mer att säga för ikväll, är extremt trött. Tog på krafterna att laga middag idag, hehe. Men gott blev det. Hoppas man kan få vara lite piggare imorgon så man får något gjort.

Lägger in lite info om graviditetsvecka 27. Ha det bra så hörs vi! :)

Du har vant dig vid att vara gravid, magen är en del av dig. Livmodern når halvvägs mellan naveln och revbenen. Liten eller stor mage, kvinnor är olika, huvudsaken är att du följer din kurva.

Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt.

Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

 

 


Tapetsering

Hej på er!

Här hemma är gubben i full gång med tapetseringen, barnrummet först såklart ;) Sedan blir det nog vardagsrummet o sen hallen, sist sovrummet. Gästrummet har redan fina tapeter :) Köket ska få sig en ny våd med tapet längs kanten med så den fula fläcken försvinner (irritationsobjekt!) Hehe.

Annars så har veckan varit okej. Rätt så lugnt i skolan, känns inte som det kommit igång än riktigt. Fick dock hoppa sista lektionen igår då mitt bäcken verkar sagt upp sig. Inte sovit allt för bra inatt, svårt att hitta en bra ställning och sova i. Men nu har jag fått remiss till ortopeden. Hos sjukgymnastiken i mjölby sätter jag inte min fot igen. Otrevligare kärring får man fan leta efter, usch. Tur Johnnies läkare är så bra iaf, det var inget snack om saken att jag skulle få hjälp.

Hälsade på Johnnies syster nu i veckan och fick massor med saker till bebis :D Nu är det inte mycket kvar, lite möbler och kläder o småsaker. Vill gärna få allt färdigt så fort som möjligt så vi kan börja handla hem lite annat till lägenheten också :) Jag och Johnnie måste ju också passa på att unna oss ;P

Är i stort sett färdig med listan nu på vad vi köpt/fått och vad som fattas, samt vad som kan vänta lite. Får se om jag kanske publicerar den här senare idag :)

Var ju bara tvungen att bädda iordning i bebis extrasäng också, vart ju så gulligt :) Fast kanske lite onödigt med tanke på att jag ändå kommer tvätta upp allt sedan innan han anländer, men man kan ju inte låta bli, hihi.

Så fick vi en till snuttefilt i stor modell av mammsen plus tröja i storlek 56 (inte lätt att hitta?) och en söt haklapp :)

Av Lisa har vi fått massor med saker också, sängkläder, spjälskydd, täcke, kudde, babyskydd/bilbarnstol, leksaker, kläder mm :)

Ska ner på tygaffären vid tillfälle och köpa något tyg med traktorer johnnie pratade om, kanske svärmor har lust att sy lite sängkläder av det, blir nog kanonfint.

Nej ska ta och vila en stund nu. Mår lite halvknepigt idag, nyser hela tiden och fryser som bara den. Vill inte bli sjuker. Ha det bra! Lägger in några bilder, bland annat på barntapeten + borden, visst är den söt? :)

Får ursäkta kvalitén på korten, mobilkameran har fått något knäpp verkar det som :S