Möbler till barnrummet

Hej på er!

Ska strax iväg till skolan men hinner slänga iväg ett blogginlägg innan. Har ju letat som en tok efter ett bra och funktionellt skötbord plus byrå till lillens kläder, och nu har vi hittat :) Spjälsängen kommer bli en vit, men vi funderar fortfarande lite över vilken. Men något liknande som på bilden jag bifogar snart. Kommer bli kanonfint!

Igår valde vi tapeter till barnrummet och vardagsrummet, blir blått till barnrummet med en supersöt bord, i vardagsrummet kommer det bli en gråaktig tapet + fondvägg. Till hallen ska jag välja senare idag då vi ska till färg & tapetaffärn och beställa :) Sovrummet ska vara vinrött med fondvägg men det tar vi senare. Gubben kommer ha fullt upp kan jag lova, haha stackarn. Kärringen väljer tapeter, gubben utför jobbet ;P precis som det ska va!

Nej ska leta fram nån tröja nu och sedan åka, Martina är nog här snart. Tur jag har henne <3

Ha det bra! :)



Ullared

Hej på er!

Ja igår vart det en resa till ullared, hittade lite allt möjligt där. Dock besviken på att det fanns så lite kläder i små storlekar och några vinterkläder hade dom inte fått fram än. Förutom en overall som vi hittade :) men vart en hel del i alla fall. Kom hem ganska skapligt, runt 20:00. Hade fruktansvärt ont i fötterna och ryggen, trodde jag skulle gå av på mitten. Klev upp tidigt imorse och det var inte bättre, så stannade hemma idag och vilade. Nu mår jag mycket bättre. Har till och med hunnit städat lite, så nu är det fint hemma igen. Ska vika ihop sista tvätten innan jag lägger mig. Gubben ska ha tvättstugan medans jag är i skolan imorgon :)

Haft finbesök av Uffe med, mycket trevligt. Får väl ta och baka lite bullar nu igen, dom tycker han ju om hehe. Fannibanni ska vara här några veckor också, är löptider nu. Mimma mumma är måttligt road av det, ligger och fräser och det tycker fanni är skitskoj. Men brukar lugna sig efter ett par dagar.

Nu ska jag ta och kolla efter lite skolböcker, kan vara bra o ha.

Lägger upp lite bilder på det vi handlade på ullared, allt är inte med men det mesta iaf. Arina köpte Puma-settet till bebis, och av mamma fick vi idag settet med tröjan som är rutig, himla gulligt :) Sista bilden är en lampa ifall ni undrar ;P

Ha det bra!


04:00..

Min kropp verkar ha fått nån tidsinställning på 04:00, har vaknat varje natt/morgon den tiden nu under en period. Helt sjukt, dessutom väldigt opassande just idag med. Ska försöka somna om någon timme.

Går in i vecka 26 idag förresten :) Gud vad veckorna går fort

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.


Vill ni också ha ?

Vill ni att jag delar med mig om lite tips på bra sidor för gratis presentkort och prylar ? Mitt tidsfördriv om kvällarna, haha ^^ är bra när man inte har något annat för sig :) Sidorna ger oftast presentkort, hos vissa kan man välja lite andra prylar också. Sedan är det vissa tidsbegränsade erbjudanden på saker man får hemskickat ifrån, men om intresse finns kan jag börja lägga upp här så får ni vara snabba och trycka :)

Här är lite blandat som jag fått hem





Här är några av sidorna jag använder mig av mest och som jag till 100% kan rekomendera,  ( det är bara klicka på bilderna )


Supergratis har presentkort och prylar
Gratisbio har presentkort och massa roliga prylar


Sponsorcar har hög ersättning för vänner du tipsar, 25:- för varje. Du får pengar för att använda deras reklamdekaler till ditt fordon, sedan finns annat smått och gott man kan göra på deras hemsida för att få utbetalt till bakkonto eller om man vill, till presentkort. En personlig favorit :) http://www.sponsorcar.se/default.asp?Action=members_signup&memberIDX=3762

Lägger upp fler tips någon dag eller om det dyker upp något skoj. Nu ska jag kolla på film, trevlig kväll! :)

Lördag

Hallåj.

Idag har det inte hänt så mycket. Va med mamma till motala en sväng. Handlade lite på karlssons, bland annat en jättefin fotoram till några av ultraljudsbilderna :) Så nu sitter den på plats i hallen. Har precis gjort färdigt listan på kläder till bebis, så man vet vad man behöver köpa mer av. Behövs fler tröjor och byxor i storlek 50, också lite varmare kläder då. Så är det ju såklart tusen till andra saker. Känns som man glömt hälften, haha men det ska nog lösa sig. Får be någon vänlig själ hjälpa mig fylla i listan :)

Funderar på om jag ska göra iordning lite middag nu. Mina middagstider är lite udda, men ingen tar ju skada av det ;P nu börjar det någon film på 4:an också.

Lägger in lite bilder. Känns som jag glömt hälften jag hade tänkt skriva med - Graviditetsdemens ?

Vi hörs! :)


Nu är det helg för mig!

Så otroligt skönt, vi är ju lediga ifrån skolan imorgon. Känner mig jäkla trött idag måste jag säga. Klev upp halv 6 imorse, usch! Inte van alls att vara vaken vid den tiden, sedan sover man knappt nånting om nätterna heller. Men bara bita ihop och göra det man ska ändå.

Vi hade inte skola så länge idag, till halv 11 eller nått sånt. Jag och Martina tog en sväng på stan i mjölby efter skolan och glodde lite. Tanken var att jag skulle kolla efter ett par mammaleggings och byxor, men fanns inte en enda butik som hade mammakläder.. dåligt. Men vart lite till bebis istället. Fick jättesöta kläder av Martina också, hon är så snäll :)

Vart en sväng till Linköping istället med gubben och Arina för att kolla efter mammakläder, och på H&M hittade jag perfekta byxor. Helt underbart att ha något och dra över magen med, vanliga leggings med mera liksom "rullar" ner sig. Bebis fick också lite saker

Nu ska jag faktiskt sova någon timme. Lägger in lite bilder, hittade tyvärr inte bilder på allt, men det mesta. Hoppas syster snart blir färdig med designen, ni får stå ut så länge, hehe ;P

Ha det bra! :)


Besök hos barnmorskan

Idag har vi varit på besök hos barnmorskan. Fick lämna blodprov (ajaj) och sedan mätte hon magen och lyssnade på hjärtljuden. Medans hon mätte så vaknade krabaten så till och med hon kände sparkarna, haha. Så det var inte lätt att få fatt i han med saken man lyssnar på hjärtat med, han åkte runt där inne som ett åskmoln. Men 2 gånger kunde vi höra och se vad det låg på, 145 ungefär :) Sf mått var 24 och min totala viktuppgång är cirka 2 kg, haha. Alltså ingenting egentligen med tanke på att bebis med mera väger. Hon trodde nog att jag kanske går upp max 10 kilo totalt och jag skulle vara glad att jag hade det så. Bebis tar ändå vad den behöver och växer fin fint, vi låg till och med över kurvan :D

Nästa tid hos barnmorskan är i vecka 29 och sedan i vecka 35. Så blir det lite tätare kontroller på slutet. Shit det närmar sig med stormsteg :O Tycker tiden går ruskigt fort :)

Efter bm besöket åkte vi till JYSK och skohyllan vi skulle köpa fanns kvar, så nu står den i hallen :D Ikväll fick vi ett ryck och rensade upp i barnrummet och gästrummet på lite kartonger och prylar. Tänkte köpa tapeter någon dag så vi kan börja tapetsera till bebis rum, kommer bli så fint när det är färdigt :) måste även tapetsera i vardagsrummet, vi hade tänkt ha någon fin grå färg och fondvägg, till bebis vet vi inte än. Får se om vi hittar något fint.

Imorgon är det upp tidigt till skolan som gäller, men slutar halv 11 och då blir det motala med mamma och gubben. Ska köpa en hoppgunga och en overall så blir det säkert massa mer ;P

Lägger in lite färska bilder på magen. Ha det bra! :)



Vecka 25

Hej på er!

Inväntar en ny design om ni undrar varför jag varit borta från bloggen. Gick in i vecka 25 i söndags och idag är det dags för besök hos barnmorskan. Tror hon ska börja mäta magen idag och lyssna på hjärtljud med mera, spännande! :)

Börjat skolan igen också, uuh ingen kommentar! Ska det vara sådär blir det nog distans för min del,. kommer inte orka med snorungarna och ljudnivån, det är verkligen underbart...

Annars så mår jag fin fint. Börjar känna mig ganska tung och lillen sparkar som attans, hehe. Värst är väl när han får för sig att sparka neråt mot min urinblåsa, då får man bråttom .. :P haha. Men det är ändå så mysigt att känna och se sparkarna. Han blir starkare för varje dag som går tror jag, en riktig boxare!

Ska försöka uppdatera med lite bilder senare idag. Nu ska jag göra mig klar. Hörs sen! :)

Motala lasarett

Inte allt för skoj faktiskt. Åka bil är inte det skönaste. Känns som jag hellre står än sitter just nu, usch.. Men jag lämnade lite prover och det var 2 värden som var förhöjda. Kunde vara lite olika orsaker till detta, får svar imorgon när dom tagit en närmare titt. Så nu håller alla tummarna att det inte är något allvarligt. Ska även till sjukgymnastiken i mjölby till veckan och hoppas dom kan fixa ett bälte lite snabbt. Annars undrar jag just hur jag ska klara av skolan :( måste verkligen bli lite bättre i kroppen nu. Funderar på om jag ska lura med mamma och börja simma med mig i mjölby. Är det ända tänkbara träningen jag tror skulle funka utan att slita ut fogarna mer. Dessutom måste jag få upp min kondition, den är under all kritik.

Efter besöket hos läkaren stannade vi till inne i stan. Jag skulle kolla efter bodysarna jag sett på nätet och dom fanns. 3 stycken jättesöta :) Kanon att det fanns i storlek 50 med.

Sedan var det eftermiddagsvila för min del. Man är som ett barn vad gäller sovrutiner, haha. Vart middag efter det och nu sitter jag här och glor. Johnnie stack och fiskade med Micke och brorsan åkte till Linköping. Så jag får roa mig med datorn så länge då.

Lyckades även genomföra flyttanmälan på skatteverket, allt går bara man blir lite arg, haha. Så nu är det gjort! Skönt. Mamma har även ringt och skällt på bredbandsbolaget så nu hoppas jag dom får fingrarna ur arslet och kopplar in allting. Dessutom, vart tog våran boxer till TV:n vägen ?? Adaptern kom i veckan till modemet och det skickades samtidigt, väldigt konstigt tycker jag.

Jaja alltid är det något som ska krångla.

Trevlig helg på er!


1 år med mitt älskade hjärta! <3

1 år idag :) Men ändå känns det som att vi kännt varandra hela livet! Hoppas på många fina år tillsammans med dig!

Dagen har tyvärr inte varit allt för bra. Det började runt halv 3 inatt. Vaknade av en fruktansvärd smärta i magen. Den likom drog ihop sig och det strålade neråt, höll i sig i 30 sekunder, sedan slutade det. Efter 10-15 minuter var det dags igen. Ont som fasiken själv och jag vart jätteorolig såklart.

Lyckades efter många om och men somna sedan. Vet inte när jag klev upp, men gick och hällde upp ett hett bad och sedan ringde jag kvinnokliniken. Hon kontaktade doktorn som tyckte jag skulle ringa förlossningen om det skulle komma tillbaks, komma blod/något vattnigt eller om det bara fortsätter och göra ont. Har även tid hos läkaren imorgon förmiddag för en titt på mina fogar och lämna lite prover för att utesluta att inget är fel.

Har inte känt av någon smärta från magen alls under dagen. Har legat i sängen och tagit det lugnt, törs inte göra allt för mycket om det där kommer tillbaks, uscha. Man får såna hemska tankar, det går inte att låta bli :( Inget får hända med det älskade livet i min mage nu <3 Men han har sparkat på som vanligt under dagen så får ta det som ett gott tecken :)

Hoppas att telefon och bredband snart blir inkopplat. Det är sjukt dyrt att sitta i långa telefonköer från mobilen. Måste hur som helst ringa sjukgymnastiken imorgon innan vi åker. Skulle få ett bälte och se om det hjälper. Dåligt att kvinnokliniken inte har kvar sjukgymnastiken i motala, annars hade man kunnat tagit det då. Det ska då sparas in på precis allt.

Skolan börjar snart också. Inte sådär jättepepp med tanke på hur man mår, men ska bli kul att träffa alla igen :)

Ska glo lite på TV nu och invänta att Johnnie kommer hem. Ha en fin kväll!


Onsdagsmys

Hej på er!

Är jättefult väder idag så passar på att ha lite onsdagsmys här hemma och lagar god mat. Potatisgratängen står i ugnen och kötet kokar i marinad. Älskar när köttet blir sådär löst eller vad man ska säga, asgott! Det bara smälter i munnen :)

Mamma och Johnnie var till mjölby och hämtade allt kött vi beställt av gubbens kompis. Så nu är frysen fullpackad. Kommer nog inte behöva handla kotletter o sånt på månader, hehe ;P

Simon och Johnnie försöker få upp dvdhyllan nu så jag kan packa upp sista kartongen med alla filmer. Det blir så fint här hemma.

Men ska ta och kolla till maten nu, sedan blir det käka och ta ett bad. Underbart att ha badkar igen, gud vad jag saknat det!

Ska försöka få upp en ny design här också, denna är ju så tråkig. Så är någon kunnig där ute och skulle kunna hjälpa mig så hojta till! <3 Det ska inte vara något avancerat alls.


Tråkig tisdag

Hej på er, hoppas allt är bra!

Själv är det sådär. Legat i sängen mestadels av dagen. Känner mig inge kry alls. Hoppas det bara är något övergående för finns ju så mycket jag behöver göra nu.

Johnnie är och hjälper syster sin med nån lägenhet. Hyresvärden var hit förut med och skulle hjälpa oss koppla in tvättmaskinen, men var någon grej vi måste till elaffären och köpa. Så vi får ta o göra det imorgon. Sedan hoppas jag min karl får någon snilleblixt på hur vi får upp torktummlaren också. Måste få tag i en upphängning av något slag. Men sånt brukar oftast lösa sig. Tur man har gubben sin, haha annars skulle inte mycket funka ;)

Funderar på när skolan börjar igen också? Har kollat på mjölby kommuns hemsida men där stog ju ingenting..
Hoppas någon i klassen vet, ska fråga runt lite.

Ska ta och vila mig en stund nu. Känns som att huvudet sprängs snart. Inte roligt alls detta.

Ha de bra! :)

Lilla du därinne
jag undrar så vem du är!
Att jag vet så lite om dig
fast du redan är här.

Är det dina tår jag känner?
Är det ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
fast du redan är här
men jag älskar dig som tokig
vem du än är!



Vecka 23

Just det, gick in i vecka 23 idag också. Eller ja, igår då ;P

Har fått väldigt mycket sammandragningar senaste 2 veckorna. Oftast kommer dom när jag är ute och går. Så då får man stanna upp och vila lite, sedan gå vidare lite sakta. Kan vara väldigt jobbigt mellan varven. Men läste att det är livmodern som tränar upp sig inför förlossningen och absolut inget som är farligt alls :)

Bebisen har börjat sparkat både dag och nattid nu. Ligger jag på högersida i sängen verkar det bli som protest där inne, då sparkas det som bara den tills jag vänder mig, haha. Johnnie har fått känns 2 gånger. Så fort han sparkar och Johnnie ska känna som slutar han, men det är ju typiskt. Men tycker det är roligt att den har börjat mer på dagtid nu också.

Bortsett från sammandragningar så mår jag fint. Är inte alls lika trött längre, magen känns lagomt stor och det är allmänt mysigt att vara gravid :) Nu hoppas jag att jag ska få fortsätta må bra resten av tiden med :)

Nu ska jag försöka sova lite. Men ska uppdatera mer här i bloggen lovar jag.

Ha det bra så hörs vi!


Här är barnvagnen vi köpt :)


Magen i vecka 22 :)


Vi längtar efter dig <3

Nu har vi flyttat!

Hejsan!

Ja nu har vi äntligen flyttat och börjat kommit i ordning i nya lägenheten. Det är så himla fint och framförallt stort här. Trivs redan jättebra. Nu fattas bara lite nya gardiner och tapeter så är allt finnemang ;)

Dagarna har gått åt till uppackande av saker och massa fixande. Imorgon ska Johnnie få fixa upp kökslampan och dvdhyllan. Sen ska nog allt vara på sin plats. Blir ett besök på IKEA i slutet av månaden. Skulle även behöva göra en lista på saker som behöver inhandlas till lillprinsen.

Barnvagnen är inhandlad så det känns jätteskönt. Har även börjat köpt lite kläder och mamma var till ullared och hittade massa fint också :D Har tagit kort på det ikväll så ska ladda upp dom här så får ni se :)

Idag har vi varit till motala med svärmor på auktion. Arina fyndade både torktummlare och tvättmaskin så nu är vi superglada. Det kommer verkligen komma till väl användning sedan när lillen har anlänt. Jag gissar på att man inte har någon större lust att springa i tvättstugan då var och varannan dag ;P


Annars har dagen varit lugn. Johnnie sover redan och själv sitter jag vaken. Sov på eftermiddagen när vi kom hem så kommer nog inte somna än på ett par timmar.

Imorgon blir det motala igen. Handla lite mat och hämta det från auktionen, samt fixa i lägenheten.

Nu kommer massor med bilder :)


Bestik från mommon



Jacka, handduk, sockor och babymössa från mommon


Blandat med mysbyxor, mamma köpte några i ullared men minns inte vilka


Lite blandade kläder, mest bodysar. Tror vi fick den vita med giraffer av mamma :)


Från mammsen


Tröjor


Ett myspys set :)


Pyjamaser, bodysar


Byxor :)


2 jättesöta bodysar, gissa vilken Johnnie gillar? ;)


också en jättefin skylt från mamma :)