Lilla bebis ..

Så du håller på mot mamma, är verkligen tryck neråt allting just nu. Hela magen har sjunkit neråt, syns väldigt väl. Tröttheten just nu är fruktansvärd. Är uppe ett par timmar åt gången, sedan måste jag lägga mig ner igen och antingen vila eller sova. Har massor av saker att göra, men bebis och min hälsa sätter jag i främsta rummet. Tur jag har avlastning av alla underbara människor omkring mig, vet inte vad jag skulle göra utan er! <3

Fyllde i förlossningsplanen med gubben igårkväll, väldigt svårt det där. Ska skriva till en egen för att stryka under mina önskemål och förhoppningar. Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan igen, nyfiken på hur han ligger :S det känns så konstigt, som att han skulle ligga på tvären. Men man vet ju aldrig. Återsgtår att se imorgon i alla fall.

Dagens planer är att försöka hinna med alla tråkiga papper som ska skickas in. Dags att börja ta ut mammapenning nu, dessutom ska försäkringbolaget få sig ett brev. Måste även boka in slutprov för 2 kurser. Ja, man får se vad som hinns med. Just nu väntar jag på samtal från proxima mottagningen, efter det ska jag lägga mig i ett bad.

Önskar verkligen jag hade ork över till allt jag vill göra, men det är svårt nu. Det känns ensamt och jävligt många dagar samtidigt som man bara ligger i sängen. Är så tacksam och glad över att Johnnie finns vid min sida hela tiden och passar upp på mig. Han är verkligen guld värd min karl <3 Jag vet att han kommer bli världens bästa pappa, han engagerar sig hela tiden och förbereder inför prinsens ankomst. Älskar dig så fruktansvärt mycket Johnnie <3


Massa nytt till bebis <3

Hejsan!

Äntligen är man hemma, har varit en lång dag för mig. Knappt sovit något alls inatt pågrund av en löpande Tildy,.. lagomt skoj. Men nu har hon fått p-piller så hoppas hon blir lugn snart igen. Var i alla fall iväg med mammsen och köpte vaggan idag, så vart det en runda på babyproffsen, ikea o rusta. Hittade massa fint :) Lägger in bilder i slutet av inlägget.

Älskling har skruvat upp lampan till bebis, vart supermysigt i sovrummet nu :) Så fixade han dom andra lamporna till fönstren jag köpte också, var rea på rusta så kunde inte låta bli :) Vi tog ett ryck och städade upp i lägenheten också så nu är det rent o fint igen. Imorgon väntas tandläkarbesök för min del, inte det roligaste men man måste ju. Besök hos barnmorskan på fredag om jag inte minns fel har vi med, så måste jag fixa med massa papper, huga ... Det ska fyllas i och skickas hit och dit, och fixas fram ännu mer papper, ringas osv.. men lika bra att ta tag i allt så man kan slappna av sedan.

Nu ska jag invänta att älskling kommer tillbaks från garaget så vi kan bädda ner oss i sängen och glo på någon film. Det tar verkligen på krafterna att springa runt just nu, är trött hela tiden.

Ha det bra så hörs vi! :)

Saknar Martina gör jag också, hoppas vi kan ta en fika och surra lite nästa vecka <3

Ursäkta kvalitén på bilderna, mobilkameran är verkligen kass!

Lilla söta vaggan i sovrummet

Bilmatta till barnrummet

Sängkläder till spjälsängen (bäddat o klart redan, haha ;)

Pingu sängkläder till vaggan

Frottéhanduk med plast under, nagelvårdskit för baby, bra att ha saker helt enkelt

Snuttefilt från Mommon

Pyjamas med traktorer

Pyjamas med traktorer

Body från mommon

Body från Mommon

Body från Mommon

Skötbädd från mommon

Badbalja och badstöd

Spjälskydd, täcke, kudde

Lite nya lampor till fönstren

Ja men det var nästan allt tror jag, nu är det mesta inhandlat till bebisen :) Känns skönt, han kan då gott dyka upp när han vill nu :) Bara mamma Ida som behöver lite saker, men det ska jag förhoppningsvis hinna ordna också :)

Människorna omkring

Ibland så undrar jag varför prövning efter prövning dyker upp ?
Det är som att livets alla problem ville ställa sig på rad i unga år.
Det finns bara tid till problemlösning och enstaka tillfälle av planering.
Försöker ligga steget före inför varje kommande katastrof eller bakslag...
men så kom jag på, jag har helldre denna erfarenhet nu än om många många år.
Så varsågod, alla problem är varmt välkomna! Ju fler ni är, destå mindre biter ni på mig -
För det har alltid funnits en hårdare tid innan ni kom till ;)

Roligt värre

Hej på er!

Ja dessa dagar har varit lagomt jobbig. Har det fruktansvärt med kroppen min, kan inte förstå hur jag ska orka dessa sista veckor. Som grädde på moset så har pundarjävlarna levt rövare och gjort inbrott i förrådet. Så massa onödig energi går åt att städa upp efter dom, anmäla, ringa runt osv osv!! Man är lagomt jävla less.. idiotfolk.

Idag har jag inte orkat bry mig om det där helvetet. For till mjölby en sväng med mammsen och vi handlade lite småsaker till bebis och en olja mot min hemska klåda på magen, uuuh. Undra om jag kan ha fått leverklåda tro? Den där oljan lindrade bra iaf, så ska fortsätta använda den :)

Nu ikväll har vi städat och tvättat och mamma kom och avlastade lite, vad skulle jag ta mig till utan henne <3 Vi var och hämtade nya tv:n till sovrummet också, vart kanonbra! Det kommer vara otroligt skönt sedan när bebis har anlänt och man ändå kommer tillbringa mycket tid i sovrummet :)

Imorgon blir det besök hos farbror blå och sedan åka till motala och köpa rejäl fastsättning till tv:n. Är en väldigt tunn vägg mellan barnrummet och sovrummet, lite riskabelt med andra ord. Så lika bra att gubben handlar den där rejäla upphängningen :P Annars ska man väl roa sig nere i källaren, uscha.

Nej lite film nu och sedan sova tror jag :)

En supersnäll tjej har hjälpt mig med kodningen på bloggen ikväll, börjar se riktigt bra ut =) Du ska ha stort tack! <3

Lägger in lite bilder. Börjar bli mysigt i bebis rum nu, han ska få sig en sänghimmel och på tisdag åker vi och hämtar en vagga som vi ska ha i sovrummet, visst är den fin ? :) sedan är det inte mycket som fattas, känns jäkla skönt!




Sega dagar ..

Hallåj!

Nu har Kim ( http://pappatillhugo.webblogg.se/ ) Fixat på min blogg, visst vart det fint? :)

Har varit väldigt sega dagar för mig, sängen är bästa stället just nu, i diverse konstiga lägen.. har otroligt ont i mina höfter så kan inte sova på sidorna, ryggen funkar en kort stund och ja magen är ju - uteslutet ? Hoppas verkligen detta är något övergående. Fogarna/bäckenet är jag så van att det gör ont ifrån, men om det ska sprida sig längre ner är det faktiskt outhärdligt :( gnäll gnäll ... känner mig som världens tråkigaste människa för tillfället.

Har i alla fall fått fin fina betyg och feedback på senaste kursen, det gör mig verkligen glad! Hade planerat in en provvecka denna vecka men får se vad kroppen säger om det. Väntar med att boka in något än. Har inte fått uppgifter om ny kurs heller? Så sitter här sysslolös med andra ord, måste blivit någon miss. Vill minnas att jag tog en på 4 veckor,. lite osäker. Ska försöka få lite ork och ringa imorgon så kanske frågetecknen reder ut sig.

Älskling har städat fint här hemma så blir nog kolla på en film strax och bara ta det lugnt :)

Min mage känns större än månen typ, haha kan inte ens tänka mig att den kan bli större. Men det lär den bli ;)
Hoppas dessa veckor kan gå fooort nu så lillen kan ploppa ut <3

Här har ni 2 bilder på magen iaf, vet inte när jag tog dom men ganska nyligt. Tröjan är så sladdrig så fick dra in den lite på ena bilden så ser ni vad jag menar med kulan ;P



Vecka 33

Hej på er!

Idag är det söndag och jag går in i vecka 33. Nu är det 55 dagar kvar till BF. Jag ser ett slut men ändå känns det så långt kvar, haha. Väntan är ju så långsam :P

Bebisen bökar och stökar dag som natt, han försöker verkligen vända sig till rätta nu. Men ännu ligger han som en falukorv. Har mycket sammandragningar och har varit sängliggandes hela helgen tyvärr. Idag känns det dock lite bättre, så får passa på och göra något medans jag är pigg :)

Tror jag ska slå en pling till mamma och se vad hon gör idag. Funderar på att åka in till mjölby o handla lite. Sugen på nån god mat idag. Får se vad orken räcker till :)

Uppdaterar igen lite senare. Ha det bra!

Barnmorskebesöket igår

Godmorgon!

Idag är jag uppe med tuppen men tyvärr sprack planerna för dagen när jag insåg hur ont jag har, suck. Så blir ett varmt bad för mig direkt efter detta inlägg. Kör på en mysdag hemma istället.

Igår var jag och Johnnie till barnmorskan igen. Har haft det väldigt jobbigt med både andning, samt att det trycker nått så enormt mot alla organ. Fick både veta och se varför igår.. Barnmorskan känner vid varje besök hur bebisen ligger samt tar ett så kallat SF mått över magen. Men igår var det klurigt, hon fick till och med hämta ultraljudsmaskinen. Se där ja, prinsen ligger med huvudet neråt - MEN! Han ligger i en väldigt konstig ställning, rumpan ligger under mitt högra bröst/under revbenen på höger sida, mot vänster går ryggen. Han har nästan sina fötter vid huvudet, tänk er formen på en falukorv, haha. Så nu förstår jag att det trycker som det gör. Ber innerligt att han fixerar sig snart för är väldigt jobbigt när han ligger såhär även om det ser roligt ut, magen är väldigt sne kan man säga.

Men han växer och mår fin fint fast han är en liten buse mot mamma nu ;) SF måttet är 30cm, hjärtljuden pendlar varje gång så barnmorskan räknar ut i medelvärde, igår låg det på cirka 130. Blodtryck, blodsocker, urin mm ser kanonbra ut. Min totala viktuppgång är cirka 8 kilo nu, inte så farligt tycker jag :)

Fick med mig ett förlossningsbrev jag ska fylla i, och Johnnie med faktiskt. Pappan har ju sina förväntningar också inför förlossningen såklart. Men no way att det där pappret räcker, haha. Kommer använda några frågor som mall, sedan ska dom få en roman. Har väldigt mycket jag vill få framfört och vara tydlig med :)

Gjorde en liten lista igår på det sista som behöver handlas innan bebis kommer, inte mycket kvar nu faktiskt. Känns otroligt skönt :)

Nu blir det ett varmt bad för mig, kanske rygg och bäcken kan kännas aningen bättre.

Ha en fin dag!

Snälla! Finns det någon som kan hjälpa mig sätta in bilder i denna design? Eller göra en helt annan för en billig peng? Hojta till, skulle vara supergulligt :)


Vecka 32

Puuuh, helt slut efter denna helg. Varit fullt ös med 3 ungar här hemma sedan i fredags. Igår var vi på busfabriken så dom fick leka av sig ordentligt, själv hittade jag och mamma en skön soffa att koppla av i :) Så kom sandra och granis förbi med hans barn också, riktigt trevligt. Vart middag på max efter det och lite film, gotta o mys när vi kom hem. Dom somnade ganska sent igår ändå så har inte sovit många timmar inatt. Blir nog tidig kväll för mig om ett par timmar.

Tror bebis är påväg att vända sig också. Drar som bara den i magen, ser rätt roligt ut. Magen har ändrat form totalt också. Så har jag haft fruktansvärda förvärkar i ett par dagar med, usch säger jag bara :/ måste verkligen försöka ta det lite lugnt nu. Har väldiga problem med att ta mig upp när jag lagt mig ner, känner mig så tung och allt tar emot. Bara att sitta har blivit problematiskt, får ta pauser och lägga mig ner av och till. Men nu är det "bara" 62 dagar kvar, ska nog kunna härda ut. Hur det än är så kommer jag sakna magen enormt sedan. Det är så mysigt att ligga ner och känna hur han rör på sig <3

Nu ska jag passa maten. Hade sån ork så det fick bli pasta med carbonarasås idag, haha. Efter det ska jag slå på nått på datorn och vila, det har jag gjort mig förtjänt av :) Gubben ska väl vara i garaget med bror och skruva :P

Ha det bra så hörs vi! :)

Graviditetsvecka 32

Livmodern har snart intagit det högsta läget som den kommer att ha, du kan känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln.

Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Barnet
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.


Godmorgon! :)

Har sovit oerhört skönt inatt, märks att kroppen är slut av all värk. Trodde gränsen till nervsammanbrott vad nådd igårkväll,.. inte långt ifrån tårarna då. Det är jobbigt, förbannat jobbigt vissa dagar. Det är så mycket man ska göra och kunna prestera hela tiden. Är för hård mot mig själv och som vanligt på tok för snäll hela tiden. Jag gillar inte att be om hjälp, jag förväntar mig inte att få någon heller. Men kanske borde jag lära om för mig egen skull ? Jag bär på ett stort ansvar inne i magen, och ska jag orka med allt får jag nog så lov att öppna käften. Lilla bebis behöver en mamma som har lite krafter kvar, och inte är helt utslagen innan allt ens börjat.

Är strax färdig med veckans inlämning. Sedan blir det långhelg för min del. Orkar inte planera in massa saker, blir ju ändå så besviken när jag märker att det inte funkar pågrund av hur kroppen är .. uscha, det är tungt nu, riktigt tungt. Men det är drygt 8 veckor kvar, jag ska stå ut !!

Nu ska jag ta en lång dusch, sedan får jag se vad som händer. Tandläkaren i eftermiddag, underbart, hehe.

Ha en fin dag !

Lite tips :)

Tänkte tipsa er om smartson testpilot. Denna månad vart jag utvald att testa keldas såser, neutrogena och frukostpaketen. För livsmedel får man kuponger och hämtar ut sakerna i valfri butik, sedan delar man med sig av sina åsikter på deras hemsida :) Skönthetsprylar med mera skickas direkt hem. Neutrogena fick man i storförpackning och sedan mindre förpackningar att dela ut till vänner, så bara säga till om någon vill ha :)

Ni går in på http://www.smartsontestpilot.se/ och anmäler er till det ni skulle vilja prova. Man blir ganska ofta utvald så chanserna är stora :) lycka till !!



Magbilder :)

Dags att uppdatera med lite magbilder. Försöker ta en varje vecka, kan vara roligt att ha kvar sedan :) Tror jag ska sätta ihop alla bilder sedan på slutet så kan man följa hur magen växt. Idag känns magen aningen insjunken faktiskt, märks på naveln, den putar inte ut lika mycket. Kanske har han vänt på sig? Återstår att se. Ska till barnmorskan nästa vecka så då får jag veta mer säkert hur han ligger.

Snart blir det sätta igång med lite plugg, ska försöka ta en städning här hemma också i eftermiddag. Hoppas teknikerna kan lösa mysteriumet med vårat bredband snart. Förmodligen var det något slarv där någon glömt dragit ur nå kablar ordentligt? Aja hoppas det fixar sig. Vägrar sitta vid det här mobila en dag till i onödan, det dör hela tiden och är knappt någon mottagning. Dessutom är man lagomt handikapad utan hemtelefonen, skulle behöva ringa massor med samtal men får ta det nästa gång jag är hos mamma. Känns inte ens som det finns tid att gå dit ner...

Men här kommer bilderna iaf :)


Sammies Baby changing bag

Hallåj!

Här är det fullt upp som vanligt. Hårt pluggande men även besök av bror och hans flickvän :) Har börjat på min nya kurs, roligt med lite omväxling. Så är snart allt fixat med mammapenning och såna saker också, skönt så man slipper oroa sig över det. Snart är det dags för lilla gubben i magen att vända på sig. Gud vad det trycker på under revbenen, helt sjukt. Är väldigt problematiskt att sitta upp. Ligga och stå är bästa positionerna. Men inte det mest praktiska när man sitter vid datorn och sånt :P

Fogarna vill inte ge med sig trots medicinering, så antar att det bara är till och stå ut. Försöker vila så mycket jag bara kan och ta mycket pauser. Vissa dagar är jättejobbig, men det kommer vara värt all möda. Om 2 månader är våran prins här <3

Gubben var och handlade skötväska idag, den är underbar och ser ut som en pingvin. Rymlig och bra, så är det en inbygd skötbädd, fack för flaska så den hålls varm, ytterfack för napp och massa bra. Helt klart värd varenda krona :) Haha han köpte världens snyggaste dasslock med!! Vilka grejer det finns, men det vart faktiskt jättefint. Passade till allt annat på toaletten :P

Nu är det protester i magen, så ska ta och lägga mig ner. Önskar jag hade lite mer tid för bloggande, men ni får ha överseende :) Dyker upp inlägg lite nu och då :) kommer inte sluta skriva, det lovar jag.

Ha det bra! :)