Vart tog solen vägen ?

Nu vart det världens åska och regnväder, suck. Det var ju så fint innan. Har varit och hälsat på mammsen en sväng. Fick lite kläder till lilla bebispojken. Så söta :) Funderar på att åka iväg på måndag och börja handla lite. Kanske man tar en sväng till Linköping?

Marre kommer hem imorgon. Så torsdag och fredag kommer bestå av packning uppe på trojan. På lördag kör vi hit alla saker. Sedan kan man nästan ta det lugnt. Vi kan packa i lugn och ro, och marre kan sedan bära upp sitt bara. Smidigt :) Längtar såå tills allt är klart!!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Ha en fin kväll!


Bebissaker

Hej på er!

Idag har jag varit sådär extremt trött. Somnade sent inatt. Måste smittat av mig på gubben också för han sover fortfarande han. Fast vi klev ju upp en sväng förut och käkade lite ;P Men lika bra och vila upp sig inför flytten. Då lär det behövas extra energi.

Sitter och kollar på babyproffsens hemsida och har kärat ner mig totalt i Pinguserien med alla bebissaker. Johnnie gillar också sakerna så det kommer stå högt på önskelistan för oss :) Ser ut att finnas mer på hemsidan också än vad jag såg i butiken igår, hmm ? Kanske är det så.

Om ni vet något mer ställe som också har bebissaker med Pingu så hojta till! :)


Det blir en liten pojke <3

Hej på er!

Dags för en liten uppdatering. Idag har vi varit på ultraljud. Vi fick träffa samma barnmorska som sist. Jättesnäll och trevlig så gud! Mamma och syster välkomnaes också in till ultraljudet så det tyckte dom var spännande.

Det var full aktivitet inne i magen. Hon mätte och kollade alla ben, hur hjärta och hjärna och övriga organ såg ut och vipps så var det någon liten som la sig fint så man såg att det tittade fram en liten pung och snopp. Det gick verkligen inte att ta miste på, det sa hon själv också. Dessutom såg man väldigt tydligt själv, hehe.

Så Johnnie vart såklart öööööverlycklig, han har trott hela tiden att det varit en pojk, och det var det ju också :) Jag har inte haft något på känn alls vad det kunnat varit men är också superglad!!! :D:D:D

Lillen växer precis som han ska, allt såg superfint och bra ut. Känns så skönt när man får höra det.
Nu fick vi byta mottagning till Motala med precis som vi ville. Jag trivdes inte riktigt med barnmorskan jag hade. Gissa hur glad jag vart när hon som utförde ultraljudet erbjöd sig. Hur bra som helst! Så nu är det hos henne vi ska gå hos i fortsättningen också. Ingen sur tant där inte :)

Efter ultraljudet stannade vi till och åt lite och sedan åkte vi hem.

Väl hemma kom vi på att vi borde ta en sväng till Linköping så vi ringde till svärmor och hon hämtade upp oss. Åkte först till babyproffsen och hämtade ut babyboxar med massa bra o ha saker :) Sedan skulle vi möta upp Johnnies syster så passade även på att hämta ut apotekets babybox också. Tog bild på allt vi fick med, tror jag fick med det mesta iallafall? Så även på en annan box som jag fick för någon vecka sedan och välkomstpaket från goboken :) vart en del prylar :)

Ikväll har vi tagit det lugnt. Vart en promenad med Tildy och snussan, haha. Tok kissarna. Nu blir det strax sängen. Väldigt trött. Lägger in ett par bilder. Tycker en av ultraljudsbilderna vart så söta. Det ser ut som att han suger på tummen :]

Ha det bra!




Längtar som en tok! <3

Hej och ursäktar som vanligt för en dålig uppdatering!

Men är fullt upp här hemma kan jag lova. Vi flyttar ju snart. Hur underbart som helst. Så vi packar och grejar för fullt. Imorgon hade jag tänkt åka upp till trojan och börja packa ner saker. Måste fixa lite mer kartonger också. Jätte roligt sånt här,.. ( not!! ) Men tids nog sitter vi i nya lägenheten och allt är färdigt, ska bli så himla skönt. Men längtar nog mest efter att börja inreda barnrummer, åhh! :]

Det börjar närma sig den 18:e också. Ingen kan nog förstå hur ivrig man är. Vi får ju kanske veta vad det är för kön på den lille som ligger där inne <3 Hoppas verkligen att vi får det. Ska ju till Norrköping snart och köpa vagn. Dom hade massor med fina men vi har fastnat för 2 stycken :) får vi inte veta könet så blir det nog den svarta.

Ja och annars så mår jag skapligt. Magen växer på som bara den och kläderna blir ju inte större precis, haha. På söndag går jag in i vecka 20 ( redan?) Halva tiden ju. Så fort allt rusar på. Man hinner nog inte ens blinka så är det december. Gud så jag längtar. Nu hoppas jag att jag får fortsätta och må bra i min graviditet så jag orkar med skolan. Går till Oktober och kanske lite längre om jag orkar. Men så är planerna just nu iaf.

Tror det kan behövas lite tid innan så man får förbereda sig och så. Eller så åker man på en hormonrubbning och stannar kvar i skolan nästan hela terminen ut, haha man vet aldrig med mig.

Bjuder på några nya bilder på magen :) Dom är tagna för ett par dagar sedan.

Ha det bra! :)


Äntligen är våran Tildy hemma igen!

Det har varit jobbiga och ovissa dagar, men nu är äntligen våran katt Tildy hittad igen! Hon kom fram på mammas baksida så hon kunde fånga in henne. Lillstackaren, utsvulten och jättehalt =( Är ju en bra bit ner så inte konstigt att hon gjort sig illa. Jag är glad att inget är brytet. Nu ska hon få vila och vi håller tummarna att benet går till sig, annars blir det ringa farbror doktorn.

Annars så är det kanonbra :) Precis käkat middag. Potatisgratäng och kött, mumma! Det är ju värt all slit och tid i köket för det är ju så gott :)

Igår var vi med mamma, william o vovarna och kollade när dom tränade skydd. Vad fannibanni blivit duktig, är riktigt imponerad! Dunder är duktig han med men är lite olydig ibland, haha ;P

Nej nu ska jag ta o glo på lite tv. Trevlig helg på er! :)

Hittade massvis med körsbär när vi var iväg igår, gott! :)


Vecka 18

Hallåj!

Ja graviditetsvecka 18 påbörjades igår, myspys. Vad tiden springer iväg. Nyss var vi på första ultraljudet (vecka 5) och snart har halva tiden gått, ojoj :) Magen växer så det knakar så idag har jag, mammsen, syster och Marlene varit in till Motala och glott lite. Hittade ett nytt linne och en tunnare tröja. Det där med kläder är ju ett stort bekymmer just nu, haha. Växer ju ur allting. Men gått upp i vikt har jag inte sedan första BM besöket. Gick först ner 5 kilo sedan jag var sjuk, sedan har jag gått upp ungefär 2. Så tillbaks till den "normala vikten" är jag inte riktigt än. Ändå känner man sig så tjock ? Men jag tror det bara smäller till snart jag, haha.

Hittade lite annat i Motala med. Vart nå grejer till hemmet och presenter till gubben. Han fyller ju år på onsdag! :) Gohjärtat mitt. Så imorgon ska vi åka till Vadstena och plocka massor med jordgubbar till tårtan, plus fixa den sista presenten ;P Bullbak hade jag tänkt hinna med också. Kanske fru Wigren hjälper mig om jag ber snällt ;)

Annars så mår jag helt okej. Lite jobbigt med sömnen senaste 2 nätterna bara. Vet inte vad det är. Kommer inte till ro och känner mig orolig bara. Jobbigt som attan.. nu på förmiddagen somnade jag till en stund iaf. Världens sjukaste drömmar har man ju fått också till på köpet, haha. Tur man kan skratta åt eländet :)

Nej nu vill jag att det ska bli den 18:e - Längtar sååå! :)

Lägger in lite fakta om graviditetsvecka 18 också

I magen:

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.


Vikt: 200 gram


Längd: 20 cm

Nu ska jag greja lite innan jag lägger mig!

Lägger in en bild på magen jag tog för 5 dagar sen tro jag det va? Aja :)




Stygga mig

Har varit jättedålig på att blogga. Men nu ska vi se till och ordna ett inlägg :)

Gårdagen spenderades med Johnnie, hans syster + barn hemma hos Arina, Johnnies mamma :) Hon fyllde år så innan vi åkte dit var vi på jordgubbsplocken och plockade jordgubbar. Billigt som bara den 15:- litern. Så vet man att inte hälften är mosade eller dåliga som det brukar vara när man köper i affären, haha.

Stannade till på affären med o handlade till tårta, så köpte vi med oss blomma :)

Efter fikat så åkte vi ner på stan i vadstena och glodde lite, sedan vart det lekparken för barnen och till sist badplatsen. Vi åkte hem när åskan och regnet kom, hehe. Men var en jättetrevlig dag :)

Idag har jag ägnat hela dagen till städning och tvätt. Mindre kul men måste ju göras. Så nu är det skinande rent när gubben kommer hem och maten är lagad och klar. Vad bra dom har det karlarna alltså, haha. Ska ner en sväng till tvättstugan nu tänkte jag.

Måste tvätta min väska också eftersom Tildy varit olydig igen, Morrr!! Dumma katt.

Mimma måste till veterinären också, blöder ifrån örat och har Sååå ont stackaren :( Inget öppet förren på måndag heller, så typiskt och förjävla dåligt! Hoppas hon står ut tills dess <3

Annars längtar jag som en tok till den 18:e - Ultraljud! :D Hoppas hoppas HOPPAS vi får veta vad det är! :) Vill så gärna börja handla saker, kliar i fingrarna ...

Ha det bra hörrni! Puss hejjj!

Har dåligt med bilder, men här har ni tempen en förmiddag hemma hos oss. Fyy vad varmt det var den dagen..