11-11-11

Idag hade varit lite häftigt om bebis ville komma, men får nog nöja mig med besök hos barnmorskan. Min slempropp verkar ha gått i bitar eller vad man ska säga,.. hmm. Får se vad dom säger där inne sedan. Har hur som helst haft sjuka drömmar senaste nätterna, ojoj. Har faktiskt inte drömt så mycket om just bebis eller barnafödande under min graviditet, men nu jävlar. Bästa drömmen var när det kom fram att katten - Tildy var pappan till barnet och jag skulle tvingas förklara detta för Johnnie, barnet var randigt... Så jag förklarade i drömmen, men Johnnie sa - Ähh, skit i de. Det vart ju en grabb ändå typ, hahaha.

Så drömmer jag om den där slemproppen också, att jag har värkar, vattnet har gått,.. man vaknar genomsvett och undrar om det är sant. Kanske man börjar bli lite nojjig alltså ? Länge sedan jag hade såhär intensiva drömmar eller vad man ska säga. Men är glad att jag lyckas sova nånting i alla fall. Kroppen behöver ladda upp. Somnade riktigt gott inatt efter Johnnie hade masserat mina onda höfter och jag sedan la mig på värmegrejen :) Han är så gullig min karl som ger mig massage varje kväll, han gör verkligen allt för att jag ska må bra. Hjälpte mig igår och bakade bullar också, haha. Jag får så ont när jag står upp, och bakar man blir det böja sig mycket. Så han fick pensla bullar, sockra, ställa in och ta ut från ugnen ;) gulle <3

Så vart en hel del bullar igår, annars tog vi det bara lugnt. Lite jobbigt att man knappt tar sig ut. Har blivit en jävla procedur att bara ta på sig skorna osv,.. hmm kan det bero på det tjocka magen tro? och att mina höfter sagt upp sig på heltid... Håller verkligen tummarna att det blir bättre efter förlossningen med höfterna och ryggen!

Förutom barnmorskan är det ingenting planerat idag. Skulle behöva åka en sväng till Mjölby, får se om det finns ork till det, och tid. Annars får jag ta det på måndag. Måste ju få in pappren till försäkringsbolaget. Roligt att folk ställer upp och ger en extra saker att göra, man har ju verkligen både tid och ork till det just nu menar jag!

Vill bädda ordning i vaggan också så det är klart :) Allt annat är fixat :D Ingen katastrof om han kommer alls nu, känns som vi är ganska så väl förberedda. Men lika bra att ha det mesta gjort så man kan ta det så lugnt det bara går sedan, hehe. Men ska väl försöka somna om någon timme innan det är dags att kliva upp, ska nog ta mig ett varmt o härligt bad sen innan vi åker.

Lägger in några bilder. Mormor Annicka köpte söta tavlor som Johnnie satte upp i barnrummet, vart så fint :) och Farmor Arina var gullig och betalade den där jättesöta sängmobilen, den spelar lugn musik och är nog jätterolig att ligga och titta på när man är liten bebis :) ( Ursäkta den lilla och dåliga bilden, men har inte knäppt någon när den sitter på vaggan än, men den ser ut precis sådär iaf :)

Ha det bra så hörs vi snart igen! :)

Älskar min Johnnie mest av allt - Snart är vi en egen liten familj ! <3


Evig väntan

Det känns som att den aldrig tar slut. Har som stickningar inifrån eller vad man ska säga, och idag vaknade jag av världens magvärk, usch .. men det känns lite bättre nu, frukost gjorde susen :)

Igår var vi på f-kassan och fixade färdigt alla papper till föräldrapenningen, skönt! Vart besök hos Lisa efter det och äta nybakade bullar :) Så fick vi en superbra fårskinnsåkpåse till barnvagnen, så nu kommer grabben ligga mysigt där i vinter. Nästan så man vill krypa in där själv ! Så fick vi med oss ett bäddset till vagga/barnvagn Armani, superfint! :D:D

Eftersom Lisa har 2 flickor så var hon snäll nog och skickade med oss massvis med kläder till Sandras lilla tös, oj så mycket det blev, nu har hon massor med rosa :) Vi åkte dit efter besöket hos Lisa. Såå liten tjejen är alltså, man blir ju helt sjuk! Tycker sandra gör ett superjobb <3 Längtar så himlans mycket tills våran lilla kommer nu, hoppas på många mysiga barnvagnpromenader i vinter. Är roligt att man känner ett par stycken i ens egen ålder som nyligen fått barn och som kommer vara mammaledig samtidigt, vi borde ordna någon träff sedan :) Ja hoppas verkligen jag fixar körkortet under Mars-April någon gång, det kommer underlätta mycket för oss. Inte lätt när man bor bakom arslet av allting och vill träffa folk :/ Så finns det ju tusen till fördelar med att kunna ta sig dit man vill, när man vill, själv :)

Mimma mumma flyttade igår också. Hon ska bo hos en supergullig tjej och hennes pojk i Linköping i ett lugnt område, och dessutom nära till skogen och få vara utekatt <3 Var lite orolig för att hon skulle vara rädd, men tjejen hörde av sig efter hemresan och allt hade gått så bra. Kissen var framme och låg och spann gott på soffan, det måste ju vara ett bra tecken :) Det är ju verkligen med stor sorg i hjärtat vi lät henne flytta, men det absolut bästa för henne. Är väldigt tomt efter lillgumman men vi är så glada för att hon får det bra och äntligen kan få vara utomhus igen :) Vi ska hälsa på framöver också :)

Dagens planer är att hitta en passande byrå till barnrummet som vi kan ha alla barnkläder i aktuell storlek i, så ska jag kika efter en fotölj också. I slutet av månaden håller jag tummar och tår för en ny soffa, vill ha en grå divan och tror banne mig vi ska unna oss det !

Nej hörrni, nu ska jag ringa mammsen och se om hon vill agera chaufför och sällskap om en liten stund :)

Önskar er en trevlig dag, puss & kram


Magbild & Video på sparkar i magen

Godmorgon!

Somnade sent, men vaknade för någon timme sedan igen. Har sovit väldigt oroligt inatt.. Vaknade igår morse av att jag hade som mensvärk i magen och ryggen. Gick sedan på toa och kunde konstatera att slemproppen gått, jahapp så var mina nerver förstörda hela dagen och ett tag framöver med för den delen. Det kan vara ett tecken på att något är på gång, men ändå inte. Jobbigt när man inte har kontrollen eller kan styra saker och ting. Verkar vara sjukt olika från person till person. För vissa har värkar startat ett par timmar efter den gått, och för andra har det gått veckor eller så har dom gått hela tiden ut. Själv gick jag in i vecka 36 igår, så borde inte vara någon katastrof ifall han får för sig att titta ut snart. Men bara till och ta det lugnt och vänta, lär ju märka om det sker något ;P

Kommer omöjligt kunna somna om nu så ska ta ett varmt o skönt bad efter jag skrivit klart här. Lite senare idag blir det åka till försäkringskassan, annars vet jag inte. Vill ju åka och hälsa på Sandra o Macke som fick en liten Izabell för någon dag sedan :) <3 Så otroligt glad för deras skull, hon är så söt lilltjejen. Nu längtar man bara mer tills våran bebis dyker upp också :D tänk så roligt vi kommer kunna ha sedan med barnen ihop <3

Har börjat packa väskan nu också inför förlossning&BB, ska försöka att inte ta med allt för mycket och onödigt. Mest kläder o sånt till mig och bebis. Är ingen katastrof om man glömmer något, finns ju både Mormor och farmor som ställer upp för oss <3

Nu ska ni i alla fall få se en video när prinsen sparkar i magen, inte det lättaste att få med det på film. Han brukar vilja sluta så fort jag börjar filma, haha precis som att han veeet och blir blyg ;) Den vart ganska så lång, men från 1 minut in i filmen och framåt så kan man se några häftiga större sparkar iaf, men han sparkar lite nu och då genom hela filmen så den som orkar kan ju kolla :D

Lägger in en bild på magen också som är tagen i vecka 35.

Ha det bra så hörs vi! :)



Hektiskt sängläge ?

Ja kan man verkligen ha det? Är i alla fall bästa beskrivningen på tillvaron just nu. Tusen saker att göra, ordna o fixa med, men en kropp som inte lyder mig längre. Samtidigt så är allting så underbart. Det närmar sig med stormsteg till den stora dagen då vi äntligen ska få träffa det liv som bott så länge i min mage <3 Att det fortfarande kan vara ofattbart, ska det verkligen komma en bebis? Ibland tror man nästan att något lurat mig, att någon ska säga men snälla Ida - Trodde du verkligen att det var en bebis där inne?  haha ja man får dom mest konstiga tankar som gravid märker jag.

Till veckan blir det att ta tag i hårdhandskarna med alla papper, måste få det gjort så jag kan koppla av någorlunda. Idag ska jag skriva klart förlossningsbrevet, väldigt svårt att komma på vad som ska stå med dock. Man vet ju aldrig hur det blir eller vad som händer. Men skönt om dom kan ta sig tid och läsa lite om mina tankar osv.

Alla bebiskläder i storlek 50 & 56 är upptvättade. Sjukt mycket kläder.., inser att han inte kommer hinna använda alltihop, om han inte kräks väääldigt mycket då så vi får byta ofta ;) tänkte jag skulle börja packa lite smått i bb-väskan. Johnnie ska få välja något fint som pojken ska få ha på sig som första kläder på BB :) Så måste jag ta mig en funderare på om något mer behöver köpas, främst till mig själv då. Det jag vet nu är väl amningsbh och några sköna myskläder o så. Kanske ett par sköna tofflor också ;) Svårt att komma på vad man kan tänkas behöva ha med sig, men blir nog bra till slut :) Förhoppningsvis har jag 4 veckor kvar att fundera på det, kanske mer, kanske mindre? Haha ..

Va hos barnmorskan i torsdags också. Allt ser fin fint ut och han växer precis som han ska. Huvudet ligger fixerat neråt. Har varit så nojjig att han flyttat runt och ligger fel, men nu kan jag känna mig lite lugnare :) Mina värden ser kanon ut och jag har bara gått upp själva graviditeten i vikt eller vad man ska säga. Läste att allting tillsammans väger ungefär 12 kilo, sjukt alltså :O men det är klart, det är ju väldigt mycket där inne förutom bebis. Moderkakan, fostervatten, mina egna vattenansamlingar, hehe.

Ska försöka ta någon ny bild på magen också, man får passa på och ta nu :)

Ha det bra så hörs vi!

Fina blommor jag fick av mammsen :)