Dags att sjunga ut inför det nya året

Då ska vi ta och köra en liten årskrönika. Känner att jag måste få sjunga ut och berätta exakt hur jag känner såhär inför det nya året, sen är det helt upp till läsarna om man vill ta det som ren kritik, humor eller något annat. Självklart vet mina nära och kära vilka som absolut inte behöver ta åt sig av dom fina titlarna, och för er som känner er träffade. Ta det som en komplimang och fundera över om år 2012 ska bli året för förändring!

Notera även att detta inte behöver handla om händelser gällande mig själv, det kan likagärna vara mina vänner. För dom är man inte elak emot heller ;)

Då börjar vi.

Årets titel för mest påträngande och jobbig
Går självklart till herren som bor i krokarna mellan mantorp och skänninge. Denna har även påvisat vissa tecken för att vara lite bögig och där kan man finna vissa förklaringar till dennes beteende. Kan inte glädjas åt andra, har ett tvångmässigt beteende av att ringa 24/7 fasten ingen svarar på telefonen. I början av året gick det så långt så vi fick skruva ur ringklockan. Det var extremt jobbiga tider. Men du! Vi tänker bjuda dig på dopet i alla fall, bara för att du älskar mig så extremt mycket ;) Du ska få hedersplatsen och en STOR kram när vi ses :)

Årets titel för minst antal duschar går till mannen som brukar gå förbi här utanför i väldigt snabb hastighet. Hur det nu går till har vi haft diskussion kring åtskilliga gånger. Grattis i alla fall! :)

Årets titel för myttomani måste jag (tyvärr) delge flera personer ( Hoppas ni inte tar illa upp om den delade platsen ) Att ljuga för sina vänner är lågt, men när det gäller djur så blir jag förbannad. Kräks på er och skäms! Att stjäla från sina (så kallade) vänner är också extremt lågt. Hade du/ni frågat kunde ni fått sakerna, vi är inte snål av oss. Det handlar om själva lögnerna kring det, det är sånt som gör en förbannad. Men det lägsta av allt, och även fulaste måste vara att ljuga om otroheter för att förstöra mellan folk. Jag blir verkligen illamående på sånt. Nej skärpning, ta er en riktig tankeställare. Det är aldrig försent för ett förlåt.

Årets titel för pyroman går självklart till mannen som fick för sig att elda upp mammsens bil. Du ska ha stort tack, hon har numera en fräsch 850 :)

Årets player/ titel för flest antal flickvänner Mannen som inte minns vad tjejen hette som han hade förra veckan. För han har haft 4 nya sedan dess. Behöver inte nämna mer tror jag ...

Årets person/personer som borde buras in på livstid - Pia Snällman som inte alls är särskilt snäll. Driver valpfabrik, tikarna säljs sedan vind för våg när dom gjort sitt. Skulle ni kvinnor orka med 4 kullar/ungar på raken? Nej tänkte väl det. Dessutom finns det en lag som säger att tikar måste vila mellan visst antal kullar. Sedan hur dessa valpar och hundar har det är fruktansvärt,.. gör en sökning om ni vill veta fler detaljer. Så tänk om människa, innan dina egna djur vänder sig emot dig själv. Vilket jag hoppas händer en vacker dag. Denna titel går även till er som tycker det är okej att slå/plåga djur. Burn in hell ...

Årets tjej som borde göra något åt sitt humör och ta sig en titt i spegeln
- Min pojkvän har seriöst haft hemska mardrömmar sedan han såg dig ,..

Årets titel på sämst stereo går till mannen i brunt, grattis du har vunnit en frigolitcykel.

Årets smartaste och som borde köpa kjell och Co:s bok hur funkar det ? - ALLT I centimetrar!!

Årets mest skrattade och givande statusuppdateringar på FB - Fröken heting ;)

Årets vidrigaste människa/människor - Kvinnomisshandlare, peddofiler helt klart!!

Årets titel för jobbigast djur - Tyvärr Tildy, men sedan lillen kom har du blivit extremt jobbig. Ditt arsle är inte det första man vill se i nyllet när man slår upp ögonen på morgonen ,.. men du är en bra badvakt i alla fall! ;) och vi älskar dig ändå ;)

Årets IDIOT - klaga och skrämma andra när man gör såå sjuka saker själv ? Herregud alltså,..

Också några mer positivare titlar!

Årets snyggaste tjej- Linnea Montazami :)

Årets snällaste och som ställt upp för mig mest -
Älskade tanten min!

Årets mest älskade
min och johnnies familj, gubben min och Melvin såklart ! :) Även mina närmaste vänner <3

Årets roligaste händelser - Mina väninnor som fått besked om/ fått tillökning, det är SÅ roligt! :D Man blir så himla glad själv för man vet vilken lycka det är! Grattis ännu en gång :)

Och för min egen del

Årets nyårslöften


Jag ska ge mig själv mer egentid. Åka iväg för mig själv, ta fler promenader, börja träna, sluta tänka på andras problem och hjälpa hela tiden när jag inte har något för det. Jag har mig och min egna familj att ta hand om, så det så ;) Jag ska även försöka vara mer social och höra av mig mer till mina älskade vänner, men jag vet att ni haft överseende sedan Melvin kom, det ÄR svårt att få tiden att räcka till. Jag älskar er! <3



Ja mina vänner. Det har varit ett omtummlande år minst sagt. Mycket jobbiga händelser har vi varit med om. Men även underbara. Det allra finaste som skett är dagen då våran älskade Melvin kom till världen. Det fick alla problem och händelser att kännas så värdelösa. Han är den som får oss att le och glömma alla bekymmer. Du är det bästa som hänt oss killen ;) Mamma och pappa älskar dig extremt mycket!

Nu vill jag passa på och önska mina nära och kära ett riktigt gott nytt år!




God Jul!

Hoppas att alla haft en riktigt fin julafton! Vi började fira dagen innan julafton här hemma hos oss med Johnnies familj :) Vi räknade till att det var 18 stycken som kom hit, också jultomten på det också, haha ;) Det var himla skönt att slippa åka någonstans med tanke på att det faktiskt är fullt upp dygnet runt. Arina kom hit tidigt på dagen och lagade all julmat. Sedan kom Melvins alla fastrar, kusiner, och resten av Arinas familj. Vi åt gott, öppnade paket och hade det riktigt trevligt. Jättefina klappar fick vi också, massor med bra att ha saker verkligen! Så blev det en ganska stor slant till lille Melvin så det tänkte vi öppna ett konto och sätta in, kanske vi kan hitta på nått roligt till sommar/hösten när han blivit lite äldre. Vi tänkte att vi skulle börja månadsspara lite för det är alltid bra o ha till dom små som behöver mycket nytt ofta. Ni ska verkligen ha supertack allihopa! <3

På kvällen senare när alla åkt och Melvin somnat så öppnade vi våra klappar, sicken karl jag har som kommer på så bra saker. Han är för gullig som tjuvkikar på mitt smink så han köper rätt, haha ;) Så fick jag förutom smink - hårfön, plattång, presentkort på kläder o lite annat. Somnade gott gjorde vi sedan kan jag lova, såå skönt!

Och imorse (julafton) vart det bada Melvin och sedan ta sig en dusch själv :P Mamma kom hit o hämtade oss på dagen. Johnnie stackarn hade feber o jag har haft svinont i halsen, så fattas ju bara att man blir sjuk nu, suck :/ så har varit lite halvsega båda två idag. Men vi har käkat massor med julmat, sett på kalle anka, öppnat klappar o bara myyyst hos mammsen :) Har varit en riktigt fin dag (strålande sol och grön backe på det med! haha)

Vi fick massor med fina saker av mamma o dom också =) Ni är så snäll, och Melvin har fått såå fina kläder. Ska bli så roligt att prova allt imorgon, måste ju säga att jag är kär i pyjamasen med stinky på framsidan, och väder man på den så står det stinky över stjärten, hahaha! Den var ju bara för bra.

Nej fy, är hur trött som helst. Men tänkte jag skulle slänga iväg ett inlägg i väntan på att Melvin börjar piper och vill ha mat. Sedan ska jag se till och sova ett par timmar. Blir upp tidigt imorgon och fara in till sjukhuset. Ja jag säger då det, alltid är det nånting. Det är ju sällan man är sysslolös.

Men återigen, vill tacka alla för en helt underbar jul!! Ska försöka lägga upp lite bilder någon dag när tid finnes.

Ha det bra med er! =)


Bloggtips!

Här kommer ännu ett tips på en blogg, nämligen Linneas! :) Hon tipsar om jättebra saker varje dag, och lägger ut mycket bilder på prylar, smink, kläder och sig själv. En blogg helt i min smak, sedan är hon otroligt gullig också!

Så kika in hos henne :) http://www.nattstad.se/babiiee01

Lillhjärtat 1 månad! <3

Lillgubben är redan 1 månad, tiden går så fort. Det gäller att ta vara på den. Men de tycker jag att vi gör, myser på här hemma hela dagarna :) Just nu ligger båda gubbarna och sover. Ska försöka somna jag också snart. Har bara så svårt att komma till ro. Jag ligger och funderar på allt som ska göras och fixas med hela tiden, fast mycket av alla sakerna skulle jag kunna strunta i. Vi kvinnor är lite knäppa. Sitter och tänker på tvätten som är klar i maskinen nu tillexempel,.. blir det nått fel i våra hjärnor när vi blivit mamma tro? Måste ju vara så. Det är tusen bollar i luften dygnet runt. Att göra flera saker samtidigt är nu för tiden vardagsmat kan jag lova, blir förvånad själv vissa dagar över mitt tidsinställda schema i skallen. Det finns det något att göra HELA tiden, man är aldrig sysslolös. Ja huga...

Stressad är man införjul, vissa dagar känner man bara för att strunta i den helt och hållet. Andra dagar kan jag tycka att julen ändå är lite mysig. Det är något speciellt med att alla nära och kära är samlade och äter god mat tillsammans och bara myser. Det blir ju tyvärr inte ofta så, det är för det mesta fullt upp. Någon gång ibland hinner man kika förbi på en snabbmiddag, fast ändå umgås vi ju ganska mycket. Mommon var här förut idag och hjälpte mig och göra lite fint :) så kommer ju Melvins farmor hit ofta också. Glad att han har så många omtänksamma släktingar, det blir många har får träffa i jul, o alla kusiner med :)

Imorgon ska vi på BVC. Vart ju ingenting här om dagen tyvärr. Jag hoppas verkligen att det blir bra väder imorgon. Skulle behöva oss en promenad, man blir seg av att vara inne. Så detta tråkväder får ta och vända nu, sluta regna och blås!! Men men, ska väl lägga mig och läsa lite och se om jag somnar. Men först ska jag slänga i tvätten o torktummlaren,.. hihi hittar säkert nått på vägen och göra med så den där läsningen är stor chans att den uteblir i alla fall ;)

Älskar min underbara lilla familj <3

Lägger upp lite mysbilder, trodde Melvin ville rapa men så sög han tag i min kind istället, haha fast han ville nog pussas lite också ;)


Effektiv eftermiddag

Som vanligt är man vaken och kan inte sova fast jag näst intill måste, Johnnie och Melvin har somnat sedan länge. Måste upp tidigt som bara den då vi har tid hos BVC. Ska bli så himla spännande och se hur mycket han gått upp, och om han växt mer på längden :) Är så himla glad att han följer kurvan punkt till pricka. Dessutom har små gokinder börjat dyka upp i ansiktet och på resten av kroppen har han också börjat bilda det där mysiga bebisfläsket eller vad man kallar det, haha ;) Det heter något speciellt som jag inte kan komma på just nu, det bildas i alla fall sista veckorna när dom ligger i magen.

Men men, vart i alla fall lite gjort här hemma förut idag (läs igår) Tog ett ryck och skurade rent hela badrummet, så nu är det fräscht där igen. Möblerade om i Melvins garderob också och rensade ur. Herrejösses vad kläder han har i små storlekar, han kan börja ha vissa storlek 56 nu så blir till o handla lite mer varma kläder i den storleken :) Tråkigt att han snart inte kan ha 50, har ju verkligen mängder. Det var ju största hobbyn som gravid, gå runt och kolla bebiskläder och det gick aldrig att låta bli och handla heller,.. så fick han verkligen massor av sina släktingar när vi låg på BB. Men får spara till framtida planer, haha ;P hur som helst, vart jättebra i garberoben när jag gjorde om.

Imorgon tänkte jag be Johnnie borra fast nattuksborden så jag kan sätta mina lampor där, dom lyser så mysigt på kvällen. Nej hörrni, nu tänkte jag ta och läsa lite och försöka få mig någon timmes sömn. Mycket att göra imorgon. Julen vill jag inte ens tänka på just nu, stress stress, men sånt hör ju till.

Ha det bra och godnatt!


Min skatt! <3


Boktips för gravida/nyblivna mammor!

Dessa böcker är ett måste för dig som är gravid/nybliven mamma. Det är verkligen humor men samtidigt många praktiska råd, har räddat många sömnlösa nätter för mig kan jag lova ;) Läser just nu den andra boken och har den första till övers, tänkte kanske Du "A" vill ha den ? Nämner inte ditt namn men tror du förstår :) Säg till mig iaf!




Tips på blogg!

Här kommer ett tips på en blogg för er som liksom mig älskar att baka :) Hon lägger upp recept och bilder, dessutom är hon mamma till en söt Vincent. Så kolla in! :)

http://mammahjarta.blogg.se/

Hipp hipp hurra!!

För det är min systers födelsedag, Stort grattis på 17 års dagen gumman! Du börjar bli en stor tjej nu, och själv känner jag mig nästan lite gammal. Minns själv vad jag gjorde när jag fyllde 17,.. hyrde en fin scoutstuga i skogen, bjöd alla jag kände som därefter bjöd alla som fanns typ, kom med i tidningen, hahaha,.. gav min mamma något att göra under 2 dygn. Den festen glömmer man inte i första taget. Jag hoppas hur som helst du har mer vett än din storasyster och får en underbar och lugn födelsedag! Kommer med presenter senare under dagen! :) <3

Annars så sitter jag här och är skittrött men kan inte somna om ändå. Melvin somnade om nästan direkt efter maten och Johnnie med. Fick frukost på sängen idag också, vilken omtänksam karl man har alltså, den bästa som finns :)

Hände inte allt för mycket igår. Det är liksom det vanliga nu. Ta hand om Melvin, tvätta, städa, laga mat, och mysa på hemma, få sig lite sömn. Melvin är fortfarande så himla lugn, som han varit från första stund. Till och med när han föddes. Då låg han där, kikade upp lite med ena ögat, också gnällde han till. Det där söta gnället som bara han har. Våran lilla bäbä <3 Han har börjat sova längre stunder nu, oftast är det 4 timmar åt gången cirka. Särskilt nätterna, och han är vaken mer dagtid. Så det går verkligen framåt! Han äter mer, har börjat få det där fettet på kroppen nu som han inte hade när han föddes, så nu börjar gokinderna kika fram :D Han följer kurvan slaviskt hos BVC, gråter och skriker vet vi inte vad det är ännu ? Det är ju liksom mera gnäll eller vad man ska säga, ja en otroligt lugn pojke har vi då fått :) Men det kanske är så, trygga, lugna och glada föräldrar, trygga och lugna barn. Man ska göra på det sätt man tror på (ja det finns gränser) men ni fattar! Man märker själv vad ens barn mår bäst av, man hittar knepen och sedan får man rutin på saker. Ibland måste man prova sig fram. Men jag måste säga, vi gör det här förjävla bra. Gladare unge får man leta efter!

Ska kolla om jag hittar lite bilder jag kan bjuda på, måste kontakta tjejen som kodat min blogg också, hon var verkligen suverän och fixa min blogg så menyer och allting kom till rätta igen, allt vart ju tyvärr förstört när jag bad en annan gör det .... men nu vill jag ju såklart ha en helt annan design när lille Melvin kommit till världen :)

Ha en fin dag så hörs vi :)

Vissa straffar gud direkt, eller kanske redan innan? höhö .. :P





Lillebror, lillasyster & Melvin :)


Godmorgon

Vi ligger fortfarande och myser i sängen :) Tänkte jag skulle ta och klä på Melvin och börja med någon middag. Har så ont i kroppen idag, känner mig helt stel i alla leder och muskler. Inte hjälper medicinen jag har heller, suck. Men det blir till att slå nävarna i bordet den 13:e, nu jävlar får vårdcentralen göra något. Annars kan det ske ytterst otrevliga saker för dom. Man får faktiskt inte behandla sina patienter hur som helst. För man ska väl inte behöva böna och be efter en helt vanlig tid hos läkaren ? Nej tacka vet jag privata läkare, en aning dyrare men vilken skillnad på hjälp, oj!!

Men ska väl ta och kliva upp nu, skönt och fått sovit hela förmiddagen. Är man väl pigg tills imorgonbitti igen :P Ska fixa det sista med tvätten. Fast "sista tvätten" blir det aldrig riktigt med en bebis kan jag försäkra. Det måste tvättas minst 1 maskin om dagen, hehe :)

Bjuder på lite bilder, kanske gör en uppdatering inatt ha en fin söndag! :)

Bästa stället och ligga och titta runt, den där röda skon är en favorit ;)


Förlossningsberättelse

2011-11-13

Som vanligt när jag var gravid sista tiden så hade jag svårt att somna på nätterna. Minns att jag låg och kollade på prärien och Johnnie lekte med kameran som vi hade hämtat samma dag, och tur var ju det ;) Jag somnade vid cirka 03:00 den natten i alla fall.

06:00 så vaknar jag av världens magknip, försöker gå på toaletten och tänker att det är förstoppning som spökar igen. Inget ovanligt alls när man är gravid, det hade blivit till en vana med andra ord. Ligger vaken en bra stund och försöker somna om. Slumrar till lite grann av och till,..

11:00 Johnnie har sedan långt innan sagt att jag SKA OCH MÅSTE väcka honom om jag har ont, vill ha massage, behöver något att dricka, eller misstänker att det är "på gång" väldigt omtänksam min karl. Men jag har sällan väck honom och bett om saker men denna förmiddag gjorde jag faktiskt det. Han låg och sov så jag ruskade till och sa -
Gubben jag har ont, väldigt ont faktiskt. Så han började massera mig halvsovandes nere mot svanskotan och runt om där jag haft ont en lång tid. Det brukar gå över ganska fort då men nu gör det inte de. Det gör ju faktiskt rejält ont, och det drar liksom i magen. Bäst jag ringer mamma, haha. Så jag gör det - Mamma, kom hit jag har ont! Men tänker att så fort hon har öppnat ytterdörren så har det avtagit. Ber Johnnie ta fram klockan också. Det ger inte med sig. Jag har värkar (fast jag inte ville förstå det då) Mamma och Johnnie kollar klockan, värkarna kommer och går hela tiden. Vi börjar packa det sista i BB väskan. Dom säger åt mig att jag inte ska springa runt, ähh ingen fara tänker jag. Packnar ner lite smått, men är väl ändå onödigt, jag ska väl inte föda nu,.. denna väska kommer jag få se åkandes fram och tillbaks mellan skänninge och linköping.

Sedan tjatas det om att jag ska ringa in till förlossningen. Men jag vill avvakta, dom alla andra säger så ber dom väl mig ta ett par panodil och lägga mig igen och återkomma senare. Men ringer in i alla fall efter många om och men. Det hela slutar med att dom tycker att jag ska komma in. Nu har klockan blivit runt 14:00-14:30 (lite osäker exakt)

Det blir värre med värkarna under bilfärden in till Linköping. Aldrig har vägen dit kännts så lång. Sitter som ett miffo i baksätet, haha. Väl där så måste jag ringa på och vi hittar inte riktigt vart vi ska, själv har jag svårt att stå upp så är lagomt irriterad. Till slut hittar vi rätt och jag får äntligen lägga mig ner.

Nu får jag använda mig av förlossningspapprena som stöd

14:56 Träffar personalen där. Dom kollar journaler, födelseplan diskuteras, läser mitt förlossningsbrev. CTG kurva kopplas och jag ber om en varm riskudde mot smärtan.

15:34 Avvikande kurva, ingenting som jag minns just nu ? Dom diskuterar i alla fall detta med förlossningsjouren, jag får panodil mot smärtan, haha...

15:36 Cervix utplånad. Öppen 2 cm med buktande hinnblåsa (jippie tänkte jag, det här blir en lååång natt)

16:05 Fortfarande avvikande kurva, men godkändes tydligen att kopplas bort för att duscha i smärt och avslappnande syfte. Vill minnas att den duschen inte var särkilt långvarig, det gjorde ont,. fy!

16:15 Öppen 3 cm, stor buktande hinnblåsa kvar. Jag som trodde vattnet hade gått,..

16:30 Nu är jag inskriven, det blir bebis inom snar framtid!! Bebis huvud fixerad i bäckengången, CTG intagningstest ej normal

16:45 Dom kommer in med en stor pilatesboll som jag i vanliga fall aktar mig för, haha. Dålig erfarenhet sedan sjukgymnastiken ;P Jag sätter mig på den och andas enligt papprena bra under värkarna. Bollen ska vara bra att gunga på så bebisen sjunker ner.

17:05
Nu ska det stickas nålar i mig hejvilt. Dom sätter kanyl i handen men en såndär port. Medicin ges för att lungorna ska snabbutvecklas på bebis pågrund av prematuritet. CTG kurva kopplas igen.

17:35 CTG normal, kopplas bort. Värkar var 3:e minut cirka.

18:50 Nu jäklar börjar värkarna göra ordentligt ont! Jag vill ha lustgas - NU! så från och med nu och 10 timmar framåt andas jag det konstant,. inte många minuter jag andades någon rumsluft kan jag lova. Måste nog tömt hela den där gastuben, haha. Har i alla fall lagomt roligt, svårt att hålla sig för skratt. Men värkarna känns mindre.

19:05
Har dom antecknat att progressen är något långsam.

Från och med nu och fram till cirka 22:00 har jag "normala" värkar, det gör ont så fy, men lustgasen hjälper ganska bra. Vi lyssnar på musik, Johnnie jävlas och tar fula bilder. Jag har inte ätit något sedan dagen innan någon gång? Tvingar i mig ett par skedar nyponsoppa, men behöver lustgasen fort igen så ger upp det där ganska snart. Mamma sitter och berömmer mig, jag är SÅ duktig. Dom kommer in med en såndär vagn så jag kan stå upp och luta mig, Bebisen måste glida ner. Varierar och sitter på bollen lite, står vid vagnen, lägger mig ner.

22:07 Fruktansvärt ont nu,.. ber om att få Epidural. Förberedelser görs.

22:13 Narkosen kontaktas, dem står upptagna och likaså mellanjouren, jag informeras om detta och fortsätter med lustgasen och ONDA värkar.

22:55 Äntligen kommer narkosen. Har skrivit att jag varken vill se saxar, 7 mil långa nålar osv i förlossningsbrevet så Johnnie informerar om att inte visa upp den fina vagnen med verktyg för mig. Nu måste jag vara så stilla jag bara kan. Dom tvättar ryggen med något, jag har ont som bara den och nålen i ryggen var vidrig. Men jag andas lustgas hela tiden så i perioder är jag någon annan stans, hehe.

23:09 Nu ger mer medicin eftersom bebisen kommer komma lite för tidigt, jag får sedan värkstimulerande dropp.

23:29 Dom vill ta mitt fostervatten. Bönar och ber om att dom inte ska sticka in en såndär lång och läskig sak i mig. Hon känner med handen och splash så kommer det vatten, jag slapp det där hemska vertyget, tack och lov!

23:30 Nu någon gång så sjunker hjärtljuden på bebisen fram och tillbaks, Dom sätter ett CTG (skalp) på bebisens huvud.

23:38 Nu har jag äntligen full effekt av Epiduralen. Jag ligger i sängen och kollar på skärmen. Nu kommer en värk! Jag känner exakt ingenting, fy satan vad skönt! Jag kan koppla av och vila mig lite. Är ordentligt trött.

2011-11-14

00:57 CTG Normalt

01:16
Mer medicin till bebis, och jag börjar sakta men säkert känna smärtan igen. Till slut är den fruktansvärd. Det går inte att sätta ord på den helt enkelt. Gapar fint i lustgasmasken samt bönar och ber efter mer smärtlindring. Dom fyller på med något och hänger en grej under armen.

02:34 Tiden jag hade effekt av EDA:n och kunde vila lite gjorde mycket , nu är jag öppen 9 cm. Mamma har under den här tiden gått ut en stund, jag gråter och har så fruktansvärt ont. Hon känner sig maktlös över att inte kunna hjälpa sitt barn. Men alla blir nu glada av att höra att det hänt så mycket. Johnnie masserar mig och agerade hela tiden så lugnt. Mamma talade hela tiden om hur duktig jag var! Jag drog och slet i deras armar och kramade om tills det knakade verkligen, haha! (Mamma hade ont i flera dagar ;)

Jag känner i alla fall att det börjar trycka på. Jag vill börja krysta. Men bebisen ligger fortfarande för långt upp.

03:01 Nu finns inte en sekund till vila. Värkarna kommer hela tiden. Dom vill att jag ska sätta mig i någon konstig ställning i sängen så bebisen glider ner mera. Det gör ännu ondare..

04:00 Krystvärkar. Jag vägrar den där ställningen i sängen och lägger mig ner. Jag jobbar i uppförsbacke som dom så fint sa, haha. Men det skiter jag i.

04:11 Krystar aktivt, andas lustgasen hela tiden och tänker att snälla döda mig någon bara smärtan kan försvinna. Har mamma och johnnie på varsin sida hela tiden och klämmer väl halvt ihjäl deras händer och armar. Får tydligen fram ett par ord: Men varför kommer han inte?! Jag krystar och krystar men han vill inte komma fram riktigt,.. Tänker att folk som säger att man "Baaaara" har krystvärkar i 10 minuter och dom känns som en lättnad kan köra upp något lååångt,...

04:43 ÄNTLIGEN föds våran lilla Melvin!! Jag ligger fortfarande i någon annan värld men tittar ner och säger: Heej GUBBEN!! Funderar på varför dom inte lyfter upp honom på mitt bröst,. navelsträngen var cirka 20 cm lång, inte konstigt då. Personalen tyckte det också var lustigt. Johnnie knäpper bilder och mamma gråter :] Från Johnnies ögon rann också tårar, sedan klipper Johnnie navelsträngen och äntligen får Melvin komma upp på mitt bröst. Lättnaden och lyckan går inte att beskriva! Han är lite låg i temp men går snabbt upp till normalt när han får ligga hud mot hud.

Melvin väger 2990 g och är 46 cm lång

Moderkakan krystas ut, tänker ska det onda aldrig ha ett slut? ;P Nej inte riktigt än. Melvin får mysa på pappas bröst en stund. Dom talar om att jag inte spruckit något men fått en liten bristning, så dom ska sy 2 stygn. Men aj aj, det sved! Tur man varit men om smärta innan annars hade det nog gjort ännu ondare. Men det går fort.

Jag andas ut, vi myser med vårat lilla mirakel och jag känner mig så förbannat stolt som klarat av detta! Fikabricka kommer in senare men som tyvärr inte Johnnie kunde vara med på :( Han hade SÅKLART tid hos läkaren för nytt läkarintyg just denna dag vid 08:00. Han var också fruktansvärt trött men åkte dit och skyndade sedan tillbaks!!! Han ville verkligen inte gå ifrån oss då, stackarn <3 <3

Sedan hjälper mamma mig och packar ihop våra saker och jag rullas i rullstol till Specialist BB med Melvin i famnen. Sedan kommer pappa Johnnie tillbaka och jag får vila mig lite. Dödstrött är ett milt uttryck ;)

Nu kan jag se tillbaks till förlossningen med ett leénde på läpparna. Det är det absolut häftigaste och vackraste jag upplevt! Jag minns att jag ville dö av smärtan ett par gånger, men som alla säger och som jag inte trott riktigt på - Man glömmer smärtan. Det var värt varenda sekund, för den belöningen man får när det är över är värt all smärta i världen! Jag kan absolut göra om det igen, ingen tvekan.

Sedan är jag så otroligt stolt över Johnnie! Han var så himla lugn hela tiden in i det sista och tog hand om mig så himla bra! Vilket också gjorde mig lugn och gjorde så jag kunde andas bra under värkarna även om jag hade ont. Mamma var också ett otroligt stöd och en sån trygghet, här snackar vi ju om någon som gått igenom exakt samma sak men 4 gånger ;) Jag hade aldrig klarat detta så bra utan dom 2 <3

Nu är klockan mycket och jag ska försöka sova. Men jag tror jag fått med det mesta i alla fall :)

Här kommer lite bilder från förlossningen också :)

Nervös blivande Mormor ;)

 

Jag som inte har det allt för skoj ;P

Vi måste ta en sista bild på magen sa Johnnie!!

 

Också kom äntligen lillskrutten! Fick censurera lite eftersom navelsträngen va så kort och det kom med lite för mycket ;P

Hihi Titt ut!!

Småååhänderna! <3

Kollar lite med ena ögat och funderar vart jag har hamnat, medans mamma andas lustgas till sista värken för moderkakan :)


Världens lyckligaste mamma! <3

Och världens lyckligaste pappa! :) <3





Sover sött ..

Mina grabbar ligger här och breder ut sig i sängen o snarkar båda två, hihi ;) Melvin vaknar nog till snart och vill ha mat. Vart ett bad förut med Melvin och det tyckte han var supermys som vanligt. Hade egentligen tänkt att bada med han imorgonbitti men lilla herren hade andra planer, haha! Det sker alltid överaskningar här, när man minst anar det dessutom ;)

Mamma var hit ikväll och gjorde färdigt julgrupperna. Själv var jag nervös över alla små kryp som kunde finnas i mossan så hoppade över den biten med pyntande, haha. Hade ju tänkt gå på julmarknaden idag med Martina men Melvin var jätterosslig i hals/näsa så han hade inte alls sovit bra. Så blev åka till Apoteket för pappa Johnnie tidigt imorse och köpa någon grej som ska rensa upp och vara lite avsvällande. Men som tur var släppte det med dropparna vi redan hade men kan ju vara bra att ha hemma i fall att :)

Är färdig med julpyntning här hemma så tror allt jag ska baka lite julgotta nu någon dag. Mamma skulle göra lussekatter imorgon men jag är inte så överförtjust i såna så hon får nog ge Johnnie en påse så gör jag massor med knäck o sånt istället.

Sitter just nu o funderar på om jag ska plocka fram min förlossningsjournal och börja skriva förlossningsberättelsen lite. Kommer bli en hel del att skriva men då har jag något och roa mig med inatt. Tänkte Johnnie skulle få sova lite så matar jag Melvin fram till klockan 03:00. Själv är jag ganska så pigg faktisktl. Min hemska huvudvärk släppte ju förut så jag äntligen kunde greja lite här hemma. Är verkligen vidrigt när den slår till,.. är som ett blixtnedslag. Hinka energidryck funkar ju för tillfället, det släpper nästan direkt då. Koffein är ju superbra, men känner att jag måste ringa och fixa efterkontrollen nu för det har snart gått 1 månad och det har inte gått över än. Så är nog durapunktion jag fått, suck. Ja alltid äre nått. Nu ska jag hämta pärmen med papper och ta fram alla roliga bilder sedan förlossningen, hahaha ... ni ska veta att det känns underbart att kunna blicka tillbaks och ha det överstökat, för det där dygnet kommer jag aldrig att glömma.

Älskar mina <3


Uppdatering!

Måste ju börja blogga igen! Har tänkt i flera dagar att jag ska skriva förlossningsberättelse men alltid glömmer jag bort eller så är det fullt upp. Ska i alla fall försöka ta det nu någon dag, kanske inatt om Melvin vill sova gott ;)

Han ligger iaf och sover just nu och Johnnie är på affären. Har vilat en stund jag också, väldans skönt måste jag säga. Tänk att man hinner samla lite nya krafter bara genom att ligga ner och blunda en stund.

Haft besök av en kär vän idag också - Sigga! jättetrevligt verkligen! :) Många år sedan vi sågs nu.

Annars har det inte hänt sådär jättemycket idag. Det är liksom det vanliga, matning, blöjbyten och så vidare på lille Melvin. Vi tog oss ett varmt och skönt bad förut, gud vad han älskar att bada. Han blir helt tyst och ligger och tittar runt :) Imorgon ska vi på BVC. Hoppas på fint väder så vi kan ta en promenad med barnvagnen dit. Han går upp kanonbra i vikt och har vuxit 2 cm :D blir spännande och se vad vågen visar imorgon.

Nu ska jag lägga mig och mysa med mina killar, ha en fin kväll! :)

Mammas älskade pojke <3