Vecka 27

Hejsan! Då var det söndag igen, och det betyder att vi går in i ny vecka - 27.

Har varit en lugn dag för mig, inte mått så bra. Känns tungt att andas och längst ner i ryggen värker det som satan själv :/ är foglossning som spökar. Så imorgonbitti blir det ringa lite samtal. Hoppas allting ordnar sig så man kan ta det lugnt någon vecka. Är bara dumt att stressa sönder sig nu, det gör varken mig eller bebis gott.

Johnnie är snart klar med tapetseringen i barnrummet i alla fall. Det är superfint! Ska ta bild så fort allt är färdigt :)

Har inte så mycket mer att säga för ikväll, är extremt trött. Tog på krafterna att laga middag idag, hehe. Men gott blev det. Hoppas man kan få vara lite piggare imorgon så man får något gjort.

Lägger in lite info om graviditetsvecka 27. Ha det bra så hörs vi! :)

Du har vant dig vid att vara gravid, magen är en del av dig. Livmodern når halvvägs mellan naveln och revbenen. Liten eller stor mage, kvinnor är olika, huvudsaken är att du följer din kurva.

Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt.

Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En design av:

av; kim rodtoft